Colectare ulei uzat Auchan

Colectare ulei uzat Auchan. Anunțul făcut de lanțul de supermarketuri

22.10.2019

Colectare ulei uzat Auchan. Retailerul a anunțat că lansează programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Astfel, începând din această săptămână, toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din țara noastră vor include puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți, pentru a fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil.

Colectare ulei uzat Auchan. 33 de supermarketuri

Pentru a contribui la un viitor sustenabil, Auchan România, alături de partenerii săi, extinde programul de colectare a uleiului uzat în toate cele 33 hipermarketuri proprii din 18 județe. Pornit inițial în două hipermarketuri din București – Drumul Taberei și Crângași, programul pilot a înregistrat rezultate semnificative în ultimele patru luni, în magazine fiind colectați peste 150 de litri de ulei uzat.

Colectare ulei uzat Auchan. Efectele negative asupra mediului

Decizia de a dezvolta acest program contribuie la inițiativa organizațiilor ecologiste, alertate de efectele negative asupra mediului, 1 singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă. Acesta reprezintă cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani.

Colectare ulei uzat Auchan. Consumatorii casnici

Programul național de colectare al Auchan se adresează tuturor consumatorilor casnici. Conform unui studiu realizat de Septek Systems SRL și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, aceștia sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Potrivit aceluiași studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor. Acest comportament are consecințe dăunătoare asupra solului și apelor. Ele au nevoie de zeci de ani pentru a se regenera.

În plus, specialiștii în protecția mediului subliniază faptul că aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau pe canalizare, înfundă și corodează țevile, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan

Pentru a se alătura inițiativei de responsabilizare propusă de Auchan România și partenerii AQUA Carpatica, Floriol și Fairy, consumatorii trebuie să parcurgă următorii pași:

1. Să colecteze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat. În plus, acesta trebuie să fie neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan

3. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Colectare ulei uzat Auchan. Ce spun reprezentanții retailerului?

„Acest program vine ca o continuare firească a inițiativelor pe care le-am derulat de-a lungul anilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație și sport. Împreună cu partenerii noștri AQUA Carpatica, Fairy și Floriol, ne dorim să încurajăm clienții să ne urmeze în număr cât mai mare în acest gest de responsabilitate socială și împreună să reușim să colectăm 10.000 de litri până la finalul anului 2020. Le mulțumim partenerilor implicați în acest proiect și îi asigurăm pe clienții noștri că vom veni în întâmpinarea lor și cu alte soluții pentru a-i sprijini în acțiunile lor de responsabilitate socială”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Citește și Erste Asset Management Romania are un nou președinte executiv. Cine a preluat această funcție

 

 

Citiți și despre:

  • Black Friday 2018 eMAG: 10 produse la ofertă. Ce preț are Samsung Galaxy S8?Black Friday 2018 eMAG: 10 produse la ofertă. Ce preț are Samsung Galaxy S8? Black Friday 2018 eMAG Samsung Galaxy S8. Retailerul a anunțat zece dintre produsele care fac parte din oferta sa de Black Friday. Vineri, 16 noiembrie, este Black Friday, cel mai așteptat eveniment de […]
  • Carrefour a preluat Billa RomâniaCarrefour a preluat Billa România Carrefour a anunţat azi semnarea unui acord de preluare a societăţii Billa România, cu Grupul Rewe. Repartizate pe întreg teritoriul ţării, cele 86 de supermarketuri Billa România deţin o suprafaţă de vânzare […]
  • Eco-vouchere 2019. Lista magazinelor în care pot fi utilizateEco-vouchere 2019. Lista magazinelor în care pot fi utilizate Eco-vouchere 2019 magazine. Primăria Municipiului București a publicat lista cu magazinele partenere în cadrul „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat […]
  • Trei noi magazine Mega Image vor avea program non-stopTrei noi magazine Mega Image vor avea program non-stop Trei noi magazine Mega Image din București vor funcţiona cu program non-stop, a anunţat compania, într-un comunicat de presă. Este vorba de Mega Image Lugojana, Mega Image Domenii și Mega Image […]
  • PROFI a preluat rețeaua Pram MayaPROFI a preluat rețeaua Pram Maya Rețeaua PROFI crește rapid. Retailerul inaugurează noi magazine proprii și preia rețele deja existente. Cea mai recentă tranzacție efectuată de PROFI este reprezentată de preluarea unui grup de 18 spații […]