Stiri: Energie

colectare ulei uzat mol romania

Ce capacitate de colectare a uleiului uzat deţine MOL România?

07.09.2018

Programul MOL România de colectare a uleiului uzat a fost extins. Anunţul a fost făcut de companie vineri. Astfel, nu mai puţin de 100 de benzinării MOL vor primi de acum ulei alimentar uzat. Per total, 26.435 de litri de ulei uzat a colectat MOL România de la lansarea acestui program, în urmă cu şase ani.

În plus, MOL este prima reţea de benzinării care a creat un sistem de colectare a uleiului uzat. Dacă în 2012, doar 30 de stații colectau ulei uzat, acum 100 de stații fac acest lucru.

Compania colectează, în fiecare an, în jur de 4.400 de litri de ulei alimentar uzat de la utilizatori persoane fizice.

Colectare ulei uzat: Ce spun oficialii MOL România?

Reprezentanţii MOL România spun că tot mai mulți clienți se implică în această campanie de colectare a uleiului uzat.

“Campania noastră a început din dorința de a oferi o rețea accesibilă de puncte de colectare pentru clienții care au înțeles faptul că uleiul uzat aruncat în mod necorespunzător poate avea multe efecte nocive atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea celor din jur. Faptul că proiectul a crescut, că am extins numărul de stații partenere și că tot mai mulți clienți se implică consecvent în această campanie de colectare este o confirmare a succesului inițiativei și o motivație puternică să ne implicăm tot mai mult în această direcție,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO la MOL România.

Compania mai precizează că pune la dispoziția clienţilor capacităţile logistice de colectare a uleiului uzat, în folosul comunităţii.

Încă de acum şase ani, benzinăriile lor au început un parteneriat cu colectori autorizați (Conceptoil, la ora actuală). Astfel, MOL a devenit prima companie petrolieră care a început un program pentru colectarea uleiului alimentar uzat de la populație.

La ora actuală, serviciile de colectare ulei uzat se regăsesc în 32 de județe ale ţării.

Anual, în ţara noastră, se consumă în jur de 280.000 de tone de ulei. Colectarea uleiului uzat pentru a fi transformat în biocomponentă are un impact benefic asupra mediului. Prin reciclarea lui se reduc atât emisiile de carbon, precum şi poluarea apelor.

Citeşte şi MOL România: Care sunt avantajele carburanţilor EVO?