Stiri: Stiri

Colegiul Nautic investeşte 200.000 euro în programe de specializare

12.12.2013

Colegiul Nautic Român a anunţat că investeşte 200.000 euro în programe de specializare pentru viitorii cadeţi din domeniul maritim, insituţia anunţând în acelaşi timp o nouă sesiune de admitere, pe 21 decembrie 2013.

 “Colegiul Nautic Român a investit recent 200.000 Euro în noul Centru de Poziţionare Dinamică DP & Offshore, primul de acest gen din sud-estul UE, unde personalul navigant brevetat învaţă să folosească sisteme utilizate la bordul navelor care operează în domeniul offshore”, au afirmat reprezentanţii insituţiei.

Conform lor, Colegiul aduce pe piaţă o formulă nouă, mai eficientă şi mai competitivă decât cea tradiţională, care folosea modelul vechii flote româneşti.

Colegiul Nautic Român este singura institutie românească de educaţie şi instruire în domeniul maritim offshore membră a IMCA – International Maritime Contractors Association si Nautical Institute London , care oferă pachete integrate de formare şi specializare a ofiţerilor de punte şi a ofiţerilor mecanici. Aceste programe permit absolvenţilor să intre pe piaţa maritimă internaţională.

”Primul salariu al unui ofiţer de marină comercială se situeaza între 1.500 şi 2.000 de dolari (USD) pe lună. O carieră în domeniul maritim este stabilă, creşte natural şi oferă pe parcurs alternative de a avansa, fiind din aceste puncte de vedere o carieră de invidiat. Pe navele comerciale, profesiile de bază sunt cele de ofiţer de punte, respectiv ofiţer mecanic, cu perspectivă de avansare până la comandant, respectiv şef mecanic, într-un orizont de 7-8 ani. Aşa cum indică statisticile recente din domeniu, la maturitatea profesiei, se ating salarii de cca. 100.000 USD pe an.” A declarat Conf. dr. Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Român din Bucureşti.

Până acum, în cadrul Colegiului Nautic Român s-au înmatriculat 244 de cadeţi, iar numărul de cadre didactice este de peste 20.