Stiri: Logistica

Colliers International consultanta spatii industriale

Colliers International își extinde departamentul de consultanță pentru spații industriale

05.02.2019

Colliers International a anunțat că își extinde departamentul de consultanță pentru spații industriale cu un expert în investiții. Compania de consultanță imobiliară precizează că Mădălin Stănescu va prelua funcția de Senior Project Manager. Acesta deține o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară și financiar-bancară. În perioada menționată, el a lucrat atât pe partea managerială, cât și în departamentele de vânzări.

Colliers International consultanță spații industriale. Un potențial de expansiune

„După ce în 2016 am spus că piața de industrial are toate premisele pentru a se dezvolta în următorii ani, 2017 și 2018 au adus o creștere cu 40% a stocului de spații moderne, până la 4,2 milioane mp. Vedem în continuare potențial de expansiune, în special pentru orașele regionale care sunt adevărate noduri economice, precum Constanța, Iași sau Ploiești”, a declarat Laurențiu Duică, director Industrial Agency în cadrul Colliers International.

Colliers International consultanță spații industriale. Dezvoltarea serviciilor

Mădălin Stănescu s-a alăturat departamentului industrial și logistic din cadrul companiei Colliers International, începând din luna ianuarie. Prin cooptarea sa se urmărește dezvoltarea serviciilor oferite companiilor interesate de tranzacționarea proprietăților din piața de profil.

„Totodată, remarcăm un apetit tot mai crescut din partea dezvoltatorilor care activează în mod tradițional pe alte segmente de piață, precum birouri, rezidențial sau retail, dar care vor să investească și în sectorul industrial. În acest context, extinderea echipei de industrial cu un specialist în piața de investiții a venit ca un pas firesc, pentru a le oferi clienților soluții de real estate cât mai complete”, a adăugat Laurențiu Duică.

Colliers International consultanță spații industriale. Experiența profesională

În ultimii doi ani, Mădălin Stănescu a ocupat poziția de Senior Project Manager în cadrul departamentului de investiții al Colliers International. Din această funcție, el a coordonat dezvoltarea unui nou serviciu, managementul tranzacțiilor de portofoliu, prin care a reușit ca în mai puțin de doi ani să finalizeze peste 30 de tranzacții.

Înainte, acesta a lucrat zece ani în domeniul financiar, în cadrul:

  • departamentului de finanțare imobiliară al RBS Bank
  • departamentului de asset management imobiliar al BCR

Colliers International consultanță spații industriale. Cea mai complexă tranzacție

În ultimul an, compania de consultanță imobiliară a oferit consultanță pentru una dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții din piața de industrial pentru un client activ pe piața de retail.
Este vorba de retailerul polonez de articole vestimentare LPP. Compania a adus pe piața locală brandurile Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp şi House. LPP a închiriat o suprafață de 22.100 mp într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WDP în localitatea Ștefăneștii de Jos, din Ilfov.

Acolo, dezvoltatorul belgian WDP a cumpărat, într-o tranzacție intermediată tot de către departamentul de industrial al Colliers International, un teren de 44 de hectare.

Colliers International consultanță spații industriale. Stocul de spații moderne

La nivelul întregii țări, chiar dacă stocul de spații moderne de depozitare a depășit pragul de 4,2 mil. mp, România continuă să se afle în urma celorlalte țări din regiune. Acest fapt sugerează că încă ar mai fi loc de creștere. Pentru anul 2019, în România sunt așteptați spre livrare peste 400.000 mp de spații industriale.

Citește și ANCOM: Amenzi în valoare de 2,43 milioane lei, în 2018