Stiri: Sanatate

bullying

Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullying și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României!

07.09.2023

Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullying și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, a semnat, alături de mai mulți miniștri, un plan național cadru de acțiune pentru combaterea consumului de droguri în școli și pentru prevenirea cazurilor de bullying.

„Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullying și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României! Acesta este motivul pentru care am semnat, alături de mai mulți colegi miniștri, Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, în condițiile în care peste câteva zile începe noul an școlar” – a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu cu această ocazie.

Implicarea asociațiilor de elevi și părinți

Unul dintre elementele de noutate prevăzute în document se referă la implicarea:

  • asociațiilor de elevi și părinți
  • reprezentanților autorităților, prin constituirea unor grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ.

“Urmează elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli, pe baza unor proceduri care să implice acordul părinților, să asigure confidențialitatea, nediscriminarea, să evite stigmatizarea sau bullying-ul.” – a precizat ministrul Muncii.

Citește și Cum va arăta viitorul programatorilor în era AI-ului?