Credite pentru companii

Credit de 5 milioane de euro pentru combinatul siderurgic Donalam Călăraşi

27.11.2020

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi. Compania DLA Piper România a consiliat BERD cu privire la o facilitate de tip “working capital” de 5 milioane euro pentru combinatul siderurgic românesc Donalam Călărași, lider de piață în industria siderurgică din România. Donalam este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oțel laminat din Europa și parte a grupului italian AFV Beltrame.

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi. Finanţarea necesităţilor de capital de lucru

Împrumutul pe doi ani acordat de BERD va fi folosit pentru finanțarea necesităţilor de capital de lucru ale Donalam și vine ca un răspuns al BERD la criza mondială provocată de pandemia COVID-19. Donalam a mai colaborat şi în trecut cu BERD, iar noua finanțare primită va ajuta compania să suplinească necesarul de lichiditate care ar putea apărea în viitor din cauza impactului pandemiei de coronavirus.

Echipa BERD i-a inclus pe Paolo Fioretti, Associate Director, Senior Counsel și Mihaela Mihăilescu, Associate Director, Senior Banker, în timp ce echipa Donalam a fost coordonată de Iulian Claudiu Frunză, CFO. Echipa practicii de Finance, Projects & Restructuring a DLA Piper România, condusă de Ioan Chiper (Head of practice) și Georgiana Stan (Senior Associate), a asistat BERD în legătură cu toate aspectele locale ale tranzacției.

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi. Cooperare eficientă

Georgiana Stan, care a coordonat componenta juridică romȃnească a tranzacției, a declarat: „Suntem încântați că am lucrat cu echipa BERD pentru această rundă de finanțare, într-un moment în care pandemia globală impune companiilor să acționeze cu prudență. Suntem mândri că BERD ne-a încredințat acest proiect care evidențiază concentrarea și angajamentul nostru continuu de a asista BERD în proiectele sale din România. Cooperarea eficientă și strânsă cu Paolo Fioretti și Mihaela Mihăilescu, omologii noștri din BERD, a fost un ingredient cheie pentru succesul acestui proiect.”

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, avertisment privind testele antigen pentru COVID-19

 

 

Citiți și despre: