Stiri: Logistica

Planul de amenajare a spațiului maritim.

OMV Petrom a creat un nou combustibil pentru transportul maritim

17.02.2020

Combustibil pentru transportul maritim. OMV Petrom a dezvoltat, la rafinăria Petrobrazi, un nou combustibil maritim cu conținut redus de sulf, de până la 0,5%. Acest produs este unic pe piața din țara noastră.

Combustibilul le permite companiilor de transport maritim să reducă emisiile de sulf și să fie în conformitate cu regulile Organizației Internaționale Maritime (IMO). Aceste noi reguli au intrat în vigoare în 2020. Prima livrare de combustibil a avut loc în Portul Constanța, la sfârșitul anului trecut.

Combustibil pentru transportul maritim. O investiție de 3 milioane de euro

Procesul de obținere a combustibilului maritim cu conținut scăzut de sulf a fost posibil cu ajutorul unei investiții de 3 milioane euro în instalații logistice pentru producție din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Implementarea proiectului a durat aproape doi ani. Până la finalul anului trecut, transportatorii maritimi consumau păcură cu un conținut de sulf de 3,5%.

Combustibil pentru transportul maritim. Conținutul de sulf

Noul combustibil maritim obținut la rafinăria Petrobrazi are un conținut de maximum 0.5% sulf. Nivelul este în conformitate cu standardul IMO pentru limita globală privind conținutul de sulf aplicabilă industriei de transport maritim începând cu acest an.

Importuri

Până la lansarea acestui produs, piața din România era aprovizionată exclusiv din import. De-acum înainte, la rafinăria Petrobrazi, se pot produce anual cel puțin 70Kt de combustibil maritim cu conținut redus de sulf, în funcție de optimizarea producției pentru a satisface cererea și a maximiza valoarea adăugată.

Combustibil pentru transportul maritim. Ce spun reprezentanții OMV Petrom

”OMV Petrom vine în sprijinul industriei de transport maritim cu o soluție sustenabilă, atât economic cât și din perspectiva protecției mediului. Potrivit IMO, prin limitarea la 0.5% a conținutului de sulf din combustibilul maritim folosit de nave, se poate obține o scădere de 77% a cantității anuale de emisii de sulf, ceea ce înseamnă 8.5 milioane de tone metrice de sulf pe an la nivel global. Acest lucru are un impact pozitiv pentru calitatea vieții în comunitățile orașelor portuare și de coastă”, a anunțat compania.

Potrivit datelor Comisiei Europene, 90% din comerțul extern cu mărfuri al Uniunii Europene este maritim și peste 400 de milioane de pasageri tranzitează, anual, porturile europene.

Citește și Credite pentru IMM-uri 2020. Acord între Banca Europeană de Investiții și ProCredit Bank SA