Sprijin financiar pentru companii

Parlamentul European a votat noua formulă a Comisiei Europene

27.11.2019

Parlamentul European a votat noua formulă a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen. Noua Comisie a fost aprobată cu 461 voturi pentru, 157 împotrivă și 89 abțineri. Colegiul Comisarilor își va începe mandatul de cinci ani pe 1 decembrie.

După încheierea procesului audierilor, Parlamentul a aprobat miercuri noii comisari, prezentați în plen de către Președintele ales al Comisiei, Ursula von der Leyen.

Cum s-a desfășurat votul pentru Comisia Europeană?

Printr-un vot prin apel nominal care a avut loc miercuri la prânz, deputații au aprobat noul Colegiu al Comisarilor cu 461 voturi pentru, 157 împotrivă și 89 abțineri.

Ce spune președintele Comisiei Europene?

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reiterat angajamentele asumate în plenul Parlamentului în luna iulie și cele susținute de către comisarii desemnați în cadrul procesului audierilor.

Aceasta a subliniat că vor fi instituite cadre adecvate de investiții și de reglementare pentru ca Europa să fie lider pe plan internațional într-o o serie de domenii critice:

  • protecția mediului și schimbările climatice
  • creșterea economică
  • incluziunea
  • inovarea și digitalizarea
  • protecția democrației, a valorilor europene, a drepturilor cetățenilor și a statului de drept.

De asemenea, Ursula von der Leyen a confirmat o serie de modificări ale portofoliilor pe care Parlamentul le-a solicitat în urma audierilor ce au stabilit capacitatea candidaților de a-și exercita funcția de comisar și rolul încredințat.

Reprezentarea femeilor în Comisia Europeană

Reprezentarea femeilor în Comisia Europeană este cea mai mare de până la ora actuală. Pe lângă președintele ales, componența actuală a Comisiei cuprinde 11 femei și 15 bărbați.

Noua Comisie trebuie acum numită în mod oficial de către șefii de stat sau de guvern ai UE. Este de așteptat ca mandatul său de cinci ani să înceapă la 1 decembrie.

Citește și E oficial! Aplicația Clever dispare. Cum funcționează FREE NOW?

 

 

 

Citiți și despre: