Slide

Stiri: Companii

Commerzbank, Continental, Lufthansa și Deutsche Post, disponibile la BVB

08.12.2014

Tradeville a anunțat ieri că oferă investitorilor locali posibilitatea de a investi în patru dintre cele mai importante companii din Germania: Commerzbank, Continental, Lufthansa și Deutsche Post. Astfel, acțiunile acestor companii sunt disponibile începând de astăzi pe platforma ATS a Bursei de Valori București (BVB).

„Prin aducerea acestor companii de top din Germania la BVB, Tradeville își reafirmă angajamentul față de investitorii din România de a le oferi acces facil la acțiunile unora dintre cele mai valoroase companii la nivel european și mondial. Suntem foarte mulțumiți să vedem că investitorii locali își dezvoltă apetitul pentru acțiunile companiilor internaționale pe care Tradeville le-a adus pe piața din România și vom activa ca market maker și pentru acești patru emitenți noi, pentru a asigura condiții optime de lichiditate”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct, Tradeville.

Commerzbank este a doua cea mai mare bancă din Germania și una dintre băncile comerciale de top la nivel internațional. Banca este prezentă în peste 50 de țări, având 1.200 de sucursale.

Per total, Commerzbank deservește peste 15 milioane de clienți privați, business și corporate.

Continental este al patrulea cel mai mare producător de anvelope din lume, având o capitalizare de piață de peste 31 miliarde de euro. Compania activează în peste 300 de locații din 49 de țări. Vânzările totale ale Continental au depășit 30 miliarde euro în ultimii patru ani, în timp ce profitul net din 2013 a fost de aproximativ 2 miliarde de euro.

Deutsche Lufthansa, principala companie aeriană din Germania și lider de piaţă pe toate segmentele pe care activează, este cel mai extins transportator aerian european, atât în ceea ce privește numărul de pasageri, cât și mărimea flotei. Compania oferă servicii către aproape 200 destinații internaționale din Europa, Asia, America și Africa și deține o capitalizare bursieră de aproximativ 6 miliarde euro.

Deutsche Post este operatorul poștal principal din Germania și are afaceri în peste 220 de ţări şi teritorii. De asemenea, compania deţine serviciul de curierat DHL, lider mondial din punctul de vedere al veniturilor, de peste 50 miliarde euro în fiecare din ultimii patru ani.

”Aceste patru companii se alătură altor acţiuni internaționale la care investitorii din România au acces prin intermediul Tradeville, printre care se numără Apple, Google, Coca-Cola, Facebook, Microsoft, Intel, Deutsche Bank, Adidas și multe altele”, au mai spus reprezentanții Tradeville.