Emisiune obligatiuni iHUNT

Compania AAGES se listează la Bursa la Valori Bucureşti

20.06.2017

Acțiunile AAGES, simbol bursier AAG, companie care proiectează și fabrică instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă largă de aplicații, au început tranzacționarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în urma unei oferte prin care acționarii au vândut 15% din companie pentru 5,49 de milioane de lei.

„Firma noastră a ajuns la maturitate, când deja nu mai avem nevoie să investim foarte mult din profit pentru dezvoltare și ne permitem ca o parte considerabilă din profit sa fie acordată sub formă de dividende. Listarea la bursă înseamnă să treci printr-un examen și, pentru o companie care are o viziune, listarea la bursă este o opțiune de luat în calcul. Locul nostru este la bursă,” a spus Gabor Molnar, CEO al AAGES.

AAGES (Asociația pentru Aplicarea Generatoarelor Statice) a fost înființată în urmă cu 26 de ani de zece cercetători români. Sediul companiei este în Sângeorgiu de Mureș, lângă Târgu Mureș. În prezent, compania are peste 140 de angajați, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro și exportă peste 70% din producție.

„Tot ce face AAGES este proiectat și realizat aici, pe plan local. „Made in Romania” este mai mult decât o etichetă, este un fenomen care ne arată că afacerile românești au capacitatea să creeze produse și servicii de calitate care, prin intermediul pieței de capital, pot căpăta mai multă valoare și recunoaștere,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Președintele BVB, Lucian Anghel, a afirmat că dezvoltarea pieței de capital locale este susținută de cele trei companii antreprenoriale românești care în ultimele șase luni și-au continuat povestea de succes prin listarea la bursă. Aşadar, după MedLife și DIGI, a venit rândul AAGES, de această dată o companie din domeniul producției, să confirme că piața de capital e deschisă tuturor oportunităților de afaceri de succes.

Oferta de vânzare a 1,5 milioane de acţiuni din companie a fost închisă la preţul de 3,7 lei pe unitate. La acest preț, capitalizarea companiei este de aproape 37 milioane de lei.

 

 

Citiți și despre: