Stiri: Agricultura

Banca Transilvania poate sa preia Tiriac Leasing

Compania Agricultorul vrea să preia Panimon SA. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?

06.08.2021

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacția prin care Agricultorul SRL va prelua compania Panimon SA și, indirect, Select-Com S.A. și Mado SRL. Instituţia va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal.

Compania Agricultorul SRL desfășoară activități pe piața cerealelor

Agricultorul SRL desfășoară activități pe piața producției și comercializării cerealelor, comercializării angro a cerealelor, comercializării angro a îngrășămintelor chimice, comercializării angro a pesticidelor, prestarea serviciilor de depozitare, condiționare și uscare a cerealelor, precum și servicii de transport rutier.

Panimom SA este activă pe piața producției și comercializării angro a produselor de morărit, pe piața producției și comercializării angro a pâinii și produselor de panificație, pe piața producției și comercializării angro a produselor de patiserie și cofetărie. Panimom SA deține firmele Select Com SA și Mado SRL.

Select Com SA are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, iar Mado SRL produce pâine, prăjituri, precum şi produse proaspete de patiserie.

Toate companiile implicate în tranzacție sunt din județul Bacău.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Saint Gobain vrea să preia Duraziv. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?