Masuri prevenire coronavirus Cora Romania

Compania Cora investește în tineri

28.08.2015

Compania Cora, care deține o vastă rețea de hipermarketuri cu același nume în România, va organiza stagii de practică pentru 150 de studenți. Inițiativa Cora are la bază un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor umane 2007 – 2013.

Împreună cu FGC Activ Grup, Cora anunță debutul stagiului de practică pentru 150 de tineri din București care doresc să se instruiască în patru hipermarketuri din Capitală. Magazinele unde studenții pot face practică sunt: Cora Pantelimon, Cora Lujerului, Cora Sun Plaza și Cora Alexandriei.

Prin prezentul proiect, Cora doreşte să ofere studenţilor oportunitatea de a-şi exersa cunoştinţele teoretice într-un mediu de business, cu provocări reale, acest lucru facilitându-le alegerea unei cariere la finalizarea studiilor şi integrarea mai rapidă într-o companie. În prezent, există multe modele de succes în echipele Cora, studenţi care au venit în practică, au rămas ulterior în companie şi au avansat pe poziţii importante. În cadrul proiectului, 150 de studenţi din universităţile din Bucureşti vor desfăşura stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”  au declarat reprezentanţii Cora prin intermediul unui comunicat de presă.

Scopul proiectului este consolidarea și facilitarea locurilor de muncă pentru viitori angajați. În același timp, prin acest proiect Cora dorește o integrare optimă a unor viitori lucrători pe piața muncii din România.

Potrivit reprezentanților Cora, proiectul prezintă sustenabilitate deoarece aproximativ 65 la sută dintre studenții care se înscriu la stagiu se pot insera ulterior mult mai ușor pe piața muncii.

Alte 3 proiecte se vor desfăşura în hipermarketurile Cora din Cluj, Ploieşti şi Baia Mare, însemnând că 600 de studenţi vor avea posibilitatea să desfăşoare stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”, au adăugat reprezentanţii Cora.

 

Citiți și despre: