Stiri: Companii

Compania de asigurări de viață Aegon România, creștere de peste 10% în 2017

06.08.2018

Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, raportează un volum al primelor brute subscrise în 2017 de peste 110,8 milioane lei, în creștere cu 10,6% față de anul 2016, când volumul total de prime brute subscrise a fost de 100,2 milioane lei. Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 900.000 de clienți și 130 de angajați.

Principalele produse de asigurare de viață ale Aegon România, Aegon Fii Sigur și Alpha Life, au avut în 2017 o tendință crescătoare constantă. Dacă Aegon Diagnose.me este un produs nou lansat la finalul anului 2017 (un serviciu de a doua opinie medicală), cea mai bine vândută asigurare de viață cu componentă de economisire a rămas Aegon Fii Sigur. Aegon este prezentă pe piața românească și prin compania de Pensii Private, care administrează fondurile Vital și Esențial, pensii private obligatorii, respectiv facultative.

În anul 2017 am continuat procesul de consolidare a prezenței noastre pe piața din România. Dezvoltarea parteneriatelor de bancassurance cu Banca Transilvania și Alpha Bank, precum și creșterea principalilor indicatori sunt semne ce confirmă evoluția Aegon în România. În implementarea strategiei noastre de business în 2018 suntem încurajați nu numai de rezultatele anului precedent, dar și de evoluția pozitivă a pieței asigurărilor de viață din România.”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Aegon România are în vedere în cursul acestui an lansarea și promovarea unor produse noi, rebrandingul unor produse, relansarea website-ului aegon.ro, inaugurarea unei platforme digitale noi, implicarea în acțiuni de educație financiară a publicului și, în asociere cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), implicarea într-o campanie națională de educație financiară în școli, proiect care a debutat în 2016.