Stiri: Sanatate

Compania farmaceutica USP

Compania farmaceutică USP intră pe piaţa din România. Ce produse va lansa?

09.04.2021

Compania farmaceutică USP, activă în piaţa de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale, intră pe piaţa din România. USP este numărul 1 pe piaţa de Consumer Healthcare din Polonia, cu vânzări de 280 milioane euro şi un portofoliu de 29 de branduri. Dintre acestea, trei (Ibuprom, Apap, Gripex) se află în topul celor mai vândute cinci OTC-uri din ţară. În luna aprilie, USP România aduce pe piaţa locală cinci mărci de suplimente alimentare şi dispozitive medicale. Acestea vor fi lansate în categorii care au înregistrat în 2020 o creştere anuală de 26%, situându-se peste evoluţia medie a pieţei, de 14%”.

Compania farmaceutică USP va lansa primul medicament cu statut OTC

Până la finalul anului 2021, compania va lansa şi primul medicament cu statut OTC. În anii următori, pe măsura extinderii portofoliului de OTC-uri şi în alte arii terapeutice, precum şi prin inovaţii constante ale brandurilor deja lansate, compania îşi propune să devină unul dintre liderii pieţei de Consumer Healthcare din România.

„Lansarea USP România este cel mai mare proiect de extindere al companiei şi plănuim să devenim în scurt timp un jucător redutabil. Strategia noastră este să aducem pe piaţa locală branduri de renume, care au câştigat deja aprecierea consumatorilor şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii în Europa Centrală şi de Est şi care răspund unor nevoi încă insuficient acoperite pentru consumatorii din România”, spune Răzvan Constantinescu, managing director USP România.

Compania farmaceutică USP. Conducerea companiei

Alexandra Oiţă va fi category manager. Ea va dezvolta strategia de marketing pentru portofoliul pe care compania îl va aduce în România. De asemenea, Dan Podar va coordona strategia de vânzări din poziţia de national field force manager.

Primele branduri aduse în piaţă sunt:

  • Herbitussin® (gamă de produse inspirate din natură cu efect calmant asupra gâtului şi tusei)
  • Pelavo® (marcă de suplimente alimentare cu ingrediente 100% naturale care sprijină organismul copiilor în episoadele de răceală şi în infecţiile respiratorii)
  • Estabiom® (supliment alimentar simbiotic cu vitamina D3, compoziţie unică în România, cu rol în susţinerea imunităţii copilului şi refacerea echilibrului microbiotei)
  • Iskial® Junior (marcă de produse pe bază de DHA, pentru a susţine imunitatea şi buna funcţionare a creierului şi a vederii)
  • Stoperol Rehydro (produs electrolitic care respectă recomandările OMS privind rehidratarea organismului).

Citeşte şi Legea suplimentelor alimentare. Anunţul făcut de producători