Stiri: Stiri

Compania Holcim folosește deșeuri pentru a realiza profit

24.09.2013

Compania Holcim are momentan in desfășurare un program de prelucrare de deșeuri menajere prin intermediul căruia intenționează să realizeze profit. Costurile de producție ale cimentului scad considerabil prin folosirea acestor deșeuri, pentru următoarea perioadă programul urmând a continua potrivit CEO-ului Holcim Bernard Fontana.

Inițital programul folosirii deșeurilor drept combustibil pentru cuptoarele de ciment a început în India si Vietnamul si au constatat ca s-au redus considerabil costurile de productie. Aidan Lyman, manager regional pentru Asia de Sud al Holcim a declarat pentru Bloomberg ca programele de managemetul deseurilor pot genera venituri mai ales ca sunt companii, in special cele care produc tigarete, care sunt dispuse se plateasca pentru arderea produselor contrafacute sau expirate, scrie Finanțiștii.

„Vor sa se asigure ca in cuptoarele noastre ajung toate tigaretele, pana la ultima. Ele dispar ca  boabele de nisip in Sahara, la asemenea temperaturi, practic tigaretele devin ciment” a precizat pentru sursa citată Bernard Fontana.

Fontana a inceput programul de reducere a costurilor in 2012 prin stimularea profitului de operare pana la 1, 5 miliarde franci elvetieni (cca 1,6 miliarde USD) si ajustand productia in functie de cererea dererminata de criza europeana a datoriilor. Prin arderea deseurilor se poate produce ciment in Asia, in aceleasi conditii de eficienta energetica ca in Europa, totodata permite companiei sa dispuna de flux de capital si sa  obtina un avantaj competitiv fata de principali sai rivali Lafarge sau Cemex SAB, notează Finanțiștii.

Sursă: Finanțiștii