Stiri: Logistica

Compania TAROM a cumpărat două noi aeronave

08.05.2017

TAROM a anunţat semnarea contractului pentru achiziţionarea în leasing a 2 aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG. Avioanele au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani urmează a fi livrate în cursul lunii mai 2017.

Procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, ca urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, în momentul lansării cererii de oferă.

„În urma ieșirii din flotă, a celor două Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că, cele două Airbus scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, a anunţat compania.