Stiri: Companii

Compania Urgent Curier a fost achiziționată de Abris Capital Partners

09.06.2014

Compania de private equity Abris Capital Partners a anunțat achiziționarea companiei de curierat Urgent Curier. Tranzacția vine la un an și opt luni după ce Abris a investit în piața locală de curierat, prin cumpărarea Cargus, în octombrie 2012.

De asemenea, compania a anunțat și realizarea unei fuziuni între Cargus și Urgent Curier, parteneriat care va oferi clienților din România accesul la cele mai performante servicii și produse din industria locală de curierat.

Noua structură organizațională va fi condusă de Gian Sharp, actual CEO al companiei Cargus (sub coordonarea Consiliului de Administrație format din managementul Abris Capital Partners și actualii proprietari ai Urgent Curier) și va beneficia de o flotă de peste 1,800 vehicule de curierat, o echipă de 1,800 de curieri, o rețea logistică cu 142 de depozite pe întreg teritoriul țării și cele mai bune modele și practici de business .

“Achiziția Urgent Curier este un alt pas în execuția strategiei noastre investiționale în România. Parteneriatul recent cu Dna. și Dl. Bălășescu ne va permite să creăm una din cele mai mari companii de curierat intern din România, într-o piață cu o nevoie constantă de servicii de calitate. Suntem unul dintre cele mai mari fonduri de investiții dedicate Europei Centrale și de Est, cu active în administrare depășind valoarea de 770 milioane euro și suntem în permanentă căutare de noi oportunități în diferite domenii de activitate unde este necesar aport de capital și investiții”, a afirmat Cezar Scarlat, Head of Abris Capital Romania și Bulgaria – Managing Director (foto).

„Un jucător foarte puternic și de încredere”

Gian Sharp, CEO Cargus, a spus că se așteaptă ca noul parteneriat să devină un posibil număr 1 în piața de curierat din România, capabil să facă față presiunii constante asupra prețurilor în acest sector, fuziunea aducând împreună două companii foarte competitive și performante.

“Unind cele două companii, asigurăm un jucător foarte puternic și de încredere, capabil să ajungă Numărul 1 în industria de curierat, prin ofertarea unui mix de puncte forte deținut de ambele companii: cea mai extinsă arie de acoperire, cel mai bun timp de tranzit, cea mai mare rețea de distribuție națională, linii de sortare automate, cel mai bun serviciu clienți și aplicații e-commerce de ultimă generație, menite să asigure succesul noii companii”, a continuat CEO Cargus.

Proprietarul Urgent Curier, Sebastian Bălășescu, a explicat că fuziunea a apărut ca o necesitate dictată de piața serviciilor de curierat din România și Europa, astfel fiind creată oportunitatea asigurării unui serviciu de calitate, precum și o continuitate a tradiției de peste 10 ani de activitate în spiritul respectului față de clienți.