Stiri: Companii

Ce impact are razboiul din Ucraina asupra pietelor de capital

Companii indice BET 2021. Anunţul făcut de BVB

13.09.2021

Companii indice BET 2021. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că a inclus companiile One United Properties (ONE) şi TTS (Transport Trade Services) în BET, indicele principal al pieţei, şi BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET.

Companii indice BET 2021. Anunţul făcut de directorul general al BVB

„Includerea acţiunilor ONE şi TTS susţine o mai bună reprezentare a sectoarelor de pe bursa în indicii BET şi BET-TR. Diversificarea sectorială este un element esenţial în strategia investiţională atât pentru investitorii instituţionali, cât şi pentru cei de retail, întrucât oferă o mai bună performanţă ajustată la risc. Extinderea indicelui este oportună şi în contextul în care tot mai multe companii aleg să se listeze şi să se finanţeze prin piaţa de capital, atrăgând astfel tot mai mulţi investitori spre bursă”, spune Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

19 companii

Bursa de Valori Bucureşti extinde, prin urmare, de la 17 la 19 numărul de companii care fac parte din indicii BET şi BET-TR. Decizia a fost aprobată de Comisia Indicilor în şedinţa din 9 septembrie, iar modificările vor intra în vigoare începând cu data de 20 septembrie.

„Suntem încântaţi de includerea acţiunilor ONE în BET şi de faptul că de acum înainte companiile antreprenoriale româneşti vor avea o pondere mai ridicată în acest indice. Acţiunile One United Properties oferă diversificare investitorilor prin expunerea la un sector extrem de dinamic, despre care estimăm că va continua să crească într-un ritm accelerat în următorii ani. De-a lungul procesului de IPO, am subliniat că obiectivul nostru principal este de a fi un emitent lichid, deschis investitorilor noi, pregătit să beneficieze de oportunităţile de pe piaţa de capital locală. Anunţul de astăzi marchează prima realizare în acest sens. Mulţumim tuturor celor care au investit până acum în acţiuni ONE şi, împreună cu întreaga echipă de conducere, rămânem devotaţi să furnizăm în continuare rezultate excelente în beneficiul tuturor acţionarilor noştri”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Citeşte şi Agroland Agribusiness, obligaţiuni de 10 milioane de lei