Stiri: Constructii

LIFE IS HARD preia Innobyte Solutions.

Tranzacția prin care TeraPlast a preluat compania Somplast, aprobată

23.04.2021

Companii preluate de TeraPlast. Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacția prin care TeraPlast S.A. a preluat compania Somplast S.A. Instituţia a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Companii preluate de TeraPlast. Portofoliu

Portofoliul de produse al TeraPlast S.A. include o gamă variată de țevi din polimeri, respectiv tuburi şi țevi din PE (polietilenă expandată), PVC (policlorură de vinil) şi PP (polipropilenă) necesare pentru sistemele de canalizare interioare şi exterioare, sistemele de distribuție a apei şi gazelor naturale, sistemele de gestionare a apelor pluviale şi a apei uzate, precum şi pentru rețelele electrice sau de telecomunicații. De asemenea, TeraPlast S.A. mai produce granule din PVC pentru industria de cabluri din România. Portofoliul de granule include granule flexibile şi rigide cu aplicație în procesele de extrudare şi injecție din industria de mase plastice ce folosesc aceste procese de fabricație.

Companii preluate de TeraPlast. Somplast

Somplast S.A produce şi comercializează folie de polietilenă şi produse obținute din folie, precum şi țevi pentru transportul şi distribuția apei şi gazelor naturale. Somplast S.A. deține capacități de producție pentru obținerea produselor suflate şi a reperelor injectate, fiind în acelaşi timp şi un reciclator autorizat de deşeu tehnologic.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Rezultate financiare bune

Grupul TeraPlast a înregistrat o creştere cu 28% a cifrei de afaceri în primul trimestru al anului, la 108 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, profitul net a crescut de 33 de ori, la 200,64 milioane lei.

Citeşte şi Rezultate TeraPlast 2021. Creştere impresionantă a profitului net