Majoritatea directorilor executivi sunt de părere că abilitatea organizaţiei lor de a dezvolta şi de a gestiona echipe va fi esenţială pentru creşterea competitivităţii în perioada următoare, potrivit sondajului EY – The power of many: How companies use teams to drive superior corporate performance.
Cei care îşi evaluează companiile drept „excelente” în privinţa construirii de echipe diverse (cu membri care provin din medii diferite şi care au trăit experienţe de muncă diferite) sunt şi cei care au atins în acest an o creştere mai mare de 10% a EBITDA (profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) faţă de anul trecut.
Aceeaşi corelaţie cu nivelul de creştere a EBITDA este valabilă şi pentru companiile care şi-au dispersat echipele din punct de vedere geografic în ultimii trei ani.
“Abilitatea unei companii de a forma, de a gestiona şi de a încuraja echipe de înaltă performanţă devine tot mai mult un factor critic al reuşitei sale pe termen lung. Pentru a atinge performanţe superioare, este esenţial pentru companie să poată accesa întreaga gamă de competenţe diverse şi de expertiză de care dispune. Echipele de înaltă performanţă au angajamente comune în privinţa calităţii şi a rezultatelor. Ele se concentrează pe respectarea celor mai înalte standarde şi pe obţinerea celor mai bune rezultate şi se aliniază pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Elena Badea, Director de Maketing, EY România.
Studiul are la bază un sondaj realizat cu 821 de executivi din zona de business, efectuat pentru EY de către Longitude Research, în lunile aprilie şi mai 2013. Respondenţii provin din 14 ţări din întreaga lume, din zona Asia-Pacific, Europa şi America de Nord şi de Sud.