Stiri: Companii

Creșterea eficienței energetice

Companiile de design interior mai au doar câteva zile pentru a aplica la „EU Business Avenues”

27.10.2014

Deloitte a anunţat că au mai rămas doar câteva zile pentru ca firmele specializate în design interior să poată aplica pentru programul EU Business Avenues, finanțat de Comisia Europeană, care permite extinderea afacerilor în Asia de Sud.

Data-limită pentru depunerea candidaturii este 31 octombrie, iar activitățile derulate prin program vor avea loc între 11- 17 martie 2015. Companiile participante vor avea ocazia să participe în cadrul unei misiuni economice de o săptămână unde vor putea întâlnii companii din domeniu din Singapore și Vietnam.

Participanții vor avea acces la cele mai noi informații din piață și consiliere, precum și întâlniri cu companiile interesate din domeniu, în Singapore, și pot beneficia de spațiu expozițional în cadrul International Furniture Fair Singapore (Târgul Internațional de Mobilă).

“Industriile din regiunea Asia-Pacific au câștigat spațiu pe scena designului internațional datorită potențialului ridicat al pieței, reușind ca atenția să nu mai fie concentrată către Vest. În acest sens, se poate afirma că Asia de Sud a devenit piața cu cea mai mare creștere în ceea ce privește articolele de mobile și produsele ce țin de domeniul designului interior. Acest fapt vine susținut de creșterea prezenței în piața de design prin varietatea de conferințe și expoziții care au loc în Singapore”, a afirmat Ioana Vădan, Consultant Deloitte România.

Programul EU Business Avenues este un program-pilot menit să extindă inițiativă EU Gateway pe piețe noi, ca urmare a succesului acestuia în Japonia și Coreea de Sud, începând din 1994.

Programul se concentrează asupra Sud-Estului Asiei, în special Singapore, Malaezia și Vietnam, unde creșterea economică este puternică, și folosește Singapore drept centru. Programul completează schimburile economice continue dintre UE și țările din Sud-Estul Asiei și își propune să capitalizeze Acordul de comerț liber inițiat de UE cu Singapore, care urmează să devină aplicabil la sfârșitul lui 2014, precum și negocierile din cadrul schimbului comercial dintre UE și țări ca Malaezia și Vietnam.