Stiri: Stiri

Companiile de tehnologie îşi propun să facă angajări în 2014

04.12.2013

La nivel global, peste jumătate dintre companiile de tehnologie îşi propun să facă angajări în următorul an, iar 68% dintre ei cred că economia globală este pe o tendinţă pozitivă, potrivit celei de-a noua ediţii a studiului bi-anual EY dedicat tehnologiei – Capital confidence barometer.

Acest lucru arată cel mai bun nivel de încredere în economia globală înregistrat în ultimii doi ani.

Raportul are la bază interviuri cu 1.600 de executivi din 72 de ţări, dintre care 181 de executivi din sectorul tehnologiei.

Studiul mai arată că 68% dintre executivii chestionaţi afirmă că au în plan accelerarea strategiilor de creştere în următoarele 12 luni.

“După o perioadă de câţiva ani de incertitudini, companiile şi-au consolidat bilanţurile şi au operat optimizări masive în structurile lor de capital. Astfel, companiile sunt tot mai bine pregătite să valorifice îmbunătăţirile economiei globale şi ale pieţelor de credit în vederea implementării programelor lor de creştere”, au explicat reprezentanţii EY.

În plus,  33% dintre executivii din zona de tehnologie chestionaţi se aşteaptă să efectueze achiziţii în următoarea perioadă, comparativ cu doar 20% în urmă cu un an.

“Vedem o nouă concentrare pe creştere, însă şi un optimism precaut în privinţa fuziunilor şi achiziţiilor în curs, ceea ce nu este de mirare după această perioadă de câţiva ani de incertitudini. Multe dintre companiile de tehnologie s-au concentrat în ultimii ani pe a face mai mult cu mai puţin – ceea ce a dus la optimizarea activităţii lor şi le-a făcut mai eficiente. Sub presiunea tot mai mare pentru realizarea de venituri, ele sunt nevoite acum să se concentreze pe creştere”, a afirmat Joe Steger, lider global pentru asistenţă în tranzacţii în industria de tehnologie în cadrul EY.

Astfel, pentru a face faţă noului val de creştere, companiile din acest domeniu se pregătesc să facă angajări. Cu o valoare de 57% în ultimul sondaj, estimarea privind crearea de noi locuri de muncă în domeniul tehnologiei este în creştere comparativ cu 41% înregistrat în urmă cu şase, respectiv doisprezece luni.