Stiri: IT&C

Companiile din IT&C se extind în afara Bucureștiului

12.02.2014

Anul trecut, în afara Capitalei s-au închiriat de două ori mai multe sedii de birouri decât în 2011 şi de patru ori mai multe decât în 2012, orașul Cluj-Napoca fiind primul loc în topul celor mai multe tranzacții, urmat de Iaşi şi de Sibiu, potrivit unui raport Esop.

De asemenea, cea mai mare tranzacţie din afara Bucureștiului a avut loc tot în Cluj-Napoca. Este vorba despre 5.220 de metri pătrați, închiriaţi de companiei Endava, în ultimul trimestru al anului trecut.

Per total, în țară s-au închiriat în 2013 spaţii de birouri care totalizează 23.218 metri pătrați, majoritatea tranzacțiilor fiind realizate de companii din domeniul IT&C.

Acești chiariași au optat pentru clădiri recent construite.

„Majoritatea companiilor ce au deschis în 2013 birouri în oraşele mari din ţară sunt din domeniul IT&C (57%), urmate de domeniile Serviciilor profesionale şi Serviciilor financiare, ce cumulează aproximativ 20% din tranzacţii”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre companiile care s-au mutat la nivel regional se numără Endava, SAP România (Cluj Napoca), ZTE, Tibco şi Haufe Lexware (Timişoara).

Alexandru Petrescu a mai explicat că anul trecut s-a remarcat un ritm de tranzacţionare mai accentuat în Cluj-Napoca, în timp ce în celelalte orașe s-a realizat o distribuţie relativ echilibrată a tranzacţiilor.