Emisiune de obligatiuni 2020

Companiile IT din SUA, printre cele mai tranzacționate pe bursă în 2016

11.01.2017

Saxo Bank, specialistul în investiții și tranzacționări online multi-asset, a anunțat cele mai tranzacționate cinci acțiuni pe platforma SaxoTraderGO. Astfel, Facebook a livrat din nou un an bun pentru investitori, cu o creștere de 9.6% în 2016, cu ceva turbulențe în februarie trecut. Cu toate acestea, anul s-a încheiat pe un ton negativ, deoarece compania a anunțat o încetinire a creșterii (nivelul creșterii anuale era cam de 50%).

„Motivul: feed-ul Facebook nu mai poate absorbi publicitate fără a-i deteriora utilitatea. Publicitatea de pe alte surse, cum ar fi WhatsApp, Messenger sau Instagram, nu va înlocui “pierderea” de pe Facebook, astfel încât investitorii trebuie să-și ajusteze așteptările și calculele. În pofida veștilor, Facebook rămâne una dintre cele mai tranzacționate acțiuni datorită caracteristicilor unice și a importanței companiei în peisajul social media”, a afirmat Peter Garnry, Head of Quantitative Strategies, Saxo Bank.

De asemenea, Amazon a furnizat un profit anual de 13.1% în 2016, după un start destul de prost anul trecut, când investitorii se îndoiau și de economia globală, și de performanța Amazon. Pe parcursul anului, compania a arătat investitorilor o creștere robustă, chiar accelerată, majorând marja EBITDA la 9.1% în Q3, față de 4% în Q4 2011. Acțiunile Amazon sunt foarte populare printre investitori și clienții Saxo Bank datorită ritmului de creștere și poziției dominante în comerțul electronic global, oferind investitorilor o oportunitate unică.

Acțiunile Apple au crescut cu 7.2% în 2016, sub nivelul mediu S&P500, alimentând teoria că Apple și-a pierdut din atracția generată printre investitori și chiar clienți. Entuziasmul din era Steve Jobs a dispărut, iar Apple a fost sub mare presiune să livreze “the next thing” care ar permite companiei să diversifice businessul – care acum depinde în proporție de 70% de telefoane, atât la software, cât și la hardware. În pofida unei glorii cam prăfuite, Apple este una dintre cele mai lichide acțiuni de pe planetă, oferind oportunități celor care caută acțiuni cu spreaduri mici.

„Deutsche Bank a fost aproape de… final în 2016, când prețul unei acțiuni a scăzut cu 55%, până la 10 EUR/acțiune. Investitorii se întrebau cum se va putea ieși din această situație și, mai ales, cum se va plăti uriașa amendă decisă de Departamentul de Justiție al SUA. Deutsche Bank a reușit să-și revină, sentimentul s-a îmbunătățit, iar acțiunile au crescut cu 72%. Acțiunile Deutsche Bank sunt printre cele mai tranzacționate pe SaxoTraderGO pentru că oferă o lichiditate atractivă și sunt cel mai profitabil pariu pe sectorul financiar european”, mai spune Peter Garnry, Head of Quantitative Strategies, Saxo Bank.

Totodată, Novo Nordisk a avut cel mai prost an din 2002 încoace, cu prețul per acțiune scăzând cu 44%. Managementul băncii a admis că ținta de creștere de 10% a fost prea mare. De asemenea, politica de prețuri de pe piața americană și-a spus și ea cuvântul, așa că Novo Nordisk a trebuit să se adapteze noii realități. Acțiunile Novo Nordisk au fost printre cele mai populare la Saxo Bank “datorită” declinului spectaculos, dar și datorită faptului că există o mare masă de clienți danezi care au în portofoliu acțiuni la Novo Nordisk.

Iată listele pe țări cu cele mai tranzacționate 5 single stock CFD de către clienții Saxo Bank:

Marea Britanie:
1.       Amazon
2.       Alphabet – C share
3.       Barclays
4.       Lloyds Banking
5.       Facebook

Franța:
1.       Societe Generale
2.       Radius Health
3.       Credit Agricole
4.       BNP Paribas
5.       Peugeot

Polonia:
1.       Apple
2.       Volkswagen
3.       Tesla
4.       Netflix
5.       Gilead Sciences

Elveția:
1.       Alibaba
2.       UBS
3.       Credit Suisse
4.       Amazon
5.       BMW

Australia:
1.       Deutsche Bank
2.       Commerzbank
3.       Commonwealth Bank of Australia
4.       JPMorgan Chase & Co
5.       BHP Billiton

Regiunea Asia-Pacific:
1.       Facebook
2.       Amazon.com
3.       Apple
4.       Western Digital
5.       Marathon Oil

Rusia:
1.       Apple
2.       Tesla Motors
3.       Chevron
4.       Deutsche Bank
5.       Halliburton

Turcia:
1.       Deutsche Bank
2.       Cheniere Energy
3.       Allergan
4.       Apple
5.       Facebook

Slovacia:
1.       Commerzbank
2.       Netflix
3.       Deutsche Bank
4.       Hess
5.       Delta Air Lines

Singapore:
1.       Facebook
2.       Amazon.com
3.       Western Digital
4.       Marathon Oil
5.       Apple

UAE:
1.       Facebook
2.       Apple
3.       Radius Health
4.       National Oilwell Varco
5.       Schlumberger Limited

Republica Cehă:
1.       Bank of America
2.       Daimler
3.       Alphabet – A share
4.       Biogen Inc.
5.       Radius Health

Italia:
1.       Incyte Corp.
2.       Salvatore Ferragamo
3.       Biomarin Pharma
4.       Restaurant Group
5.       Monsanto Company