Stiri: Sanatate

Transplantul de organe.

Companiile preferă să ofere abonamente medicale de top

24.08.2017

Lansat la începutul anului curent de către Intermedicas, în colaborare cu Sanador, Spitalul Monza, Centrul Medical Medsana și Centrul Medical Academica, abonamentul Concierge Medical a ajuns, la ora actuală, la peste 1000 de abonați.

Aşadar, în perioada ianuarie-iunie, nu mai puţin de 20 de companii importante de pe piața din România au ales serviciile Concierge Medical. Aceste abonamente vin cu o abordare modernă a relației medic-pacient, prin care un medic dedicat coordonează pacientul pe parcursul întregului proces de soluționare a problemei medicale.

„Din experiența mea de inițiator al abonamentelor medicale în România, am observat că gradul de personalizare și disponibilitate oferit de aceste produse este din ce în ce mai scăzut. Așadar, din dorința de a remodela abonamentele medicale, am lansat pe piață conceputul Concierge Medical, un design axat pe o relație strânsă între medic și pacient”, declară Dr. Wargha Enayati, acționarul majoritar al Intermedicas și cel care a introdus abonamentele medicale în România, în urmă cu 20 de ani.

Beneficiile aduse de Concierge Medical

Clienţii Concierge Medical beneficiază de acces nelimitat și prioritar la medici și clinici renumite din România și din străinătate, doctor integrator de caz care se ocupă de coordonarea și monitorizarea întregului proces, second opinion medical, dar și de sute de investigații imagistice și servicii de laborator.

„Lunar, gestionăm circa 100 de cazuri complexe ale pacienților care au ales pachetele Concierge Medical. Deși prețul abonamentelor Concierge Medical este cu circa 40% mai mare față de media pieței, abonații aleg acest beneficiu pentru complexitatea pachetului de servicii și pentru accesul prioritar și necondiționat la medici de top. Cele mai solicitate servicii pe care abonații le accesează sunt consultațiile și consilierea oferită de Concierge Doctor precum și diverse investigații medicale (ecografii, teste de laborator)”, explică Ana Maria Marian, director general al Intermedicas.

Printre companiile care beneficiază de serviciile Concierge Medical se numără Orange România, Unicredit Bank și Unicredit Leasing, Rogalski Damaschin, Agricover, Softelligence, British School of Bucharest, Camera de Comerț Româno-Germană sau Editura Litera.

Deductibilitatea abonamentelor medicale

Abonamentele medicale au devenit, de curând, deductibile în limita a 400 euro pe an. Mai exact, abonamentele au acum, ca și asigurările, o facilitate fiscală semnificativă, iar angajatorii vor face pentru angajații lor aceste abonamente accesibile.

„Marele avantaj al abonamentelor medicale este că funcționează într-o relație directă furnizor – pacient, fără intermediar, de aceea sunt și prețuri accesibile. Un lucru foarte important este că banii vor rămâne la furnizorul de servicii medicale care îi va folosi în dezvoltare și investiții, iar, în acest fel, pacienții vor beneficia de servicii din ce în ce mai calitative la tarife accesibile”, explică Dr. Wargha Enayati, inițiatorul abonamentelor medicale în România.

Această deductibilitate va face ca angajatorii să ofere angajaților abonamente de top, cu o multitudine de servicii incluse.

„Dacă până în prezent angajatorii ofereau abonamente de 5-10 euro, de acum încolo vor putea să opteze pentru pachete mult mai complexe, în limita a 400 de euro pe an. Astfel, va crește proporția clinicilor specializate care vor oferi produse și servicii de top”, a mai spus Dr. Wargha Enayati.