Stiri: IT&C

Companiile tradiţionale, afectate puternic de dezvoltarea tehnologică

23.10.2015

Companiile de top vor fi afectate puternic de dezvoltarea tehnologică. Impactul se va resimţi mai ales pentru 40% dintre acestea, în contextul în care urmează modele tradiționale de afaceri, multe dintre ele urmând să piardă din cotele de piață în următorii cinci ani. Cu toate acestea, 75% dintre companii încă pot preveni acest lucru prin dezvoltarea propriei strategii digitale, potrivit unui studiu realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT).

Prin urmare, pentru a-și sprijini clienții să facă față acestei schimbări, Cisco lansează patru soluții digitale pentru industrii ca: transporturi, producție, utilități și petrol și gaze. Cu ajutorul acestora, clienții vor putea să gestioneze mai ușor utilajele și resursele, să depășească barierele de comunicare și să integreze cât mai bine tehnologia în afacerile lor. În plus, Cisco lansează o soluție de securitate pentru IoT (Internet of Things) destinată sectorului industrial, iar împreună cu serviciile profesionale de la Cisco și de la parteneri, clienții vor putea face față tuturor acestor schimbări.

„Pentru a rămâne într-o zonă competitivă, companiile din producție, transporturi, utilități, petrol și gaze trebuie să-și maximizeze nivelul de productivitate, să ofere servicii ce aduc valoare adăugată și să le furnizeze experiențe mai bune clienților din mediul enterprise și utilizatorilor finali. Unul dintre cele mai mari obstacole în calea creșterii nivelului de eficiență în companii ține de slaba comunicare interdepartamentală și uneori chiar de refuzul angajaților de a transmite informația mai departe în echipă. Iar această mentalitate desparte oameni, mașini, sisteme, informații și întregi segmente ale unui business și separă informația de tehnologia operațională”, explică reprezentanţii Cisco.