Stiri: Companii

Competente angajare 2021

Competenţe angajare 2021: Ce abilităţi caută companiile?

17.02.2021

Competenţe angajare 2021. Abilităţile cheie aflate la mare căutare de către companii în 2021, precum şi în viitor, sunt capacitatea de a rezolva probleme complexe, a coordona oameni și resurse, abilitățile bune de comunicare sau înțelegerea sistemelor, conform studiului realizat de World Economic Forum. La nivel național, angajatorii caută tot mai mult tineri și profesioniști care să dețină aceste competențe sau să fie deschiși înspre dezvoltarea lor în cadrul companiilor.

„Dezvoltarea competențelor soft presupune timp, o bună înțelegere a pasiunii, a punctelor tale forte și o înțelegere clară a modului în care funcționează azi piața muncii”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune.

Competenţe angajare 2021. Programul FUTURE – Construiește cu pasiune

În ţara noastră, echipa FUTURE – Construiește cu pasiune lansează luna aceasta cea de-a patra ediție a celui mai complex program de educație ce dezvoltă competențele soft în rândul tinerilor ce sunt în căutarea unui loc de muncă și care ajută și profesorii să înțeleagă piața muncii.

Ediția cu numărul patru a programului este susținută oficial de compania multinațională SYKES. Programul va include timp de şase luni:

  • sesiuni de training
  • sesiuni de orientare în carieră individuale
  • posibilități de angajare în piața muncii

Competenţe angajare 2021. Perspective

„Scopul nostru principal este acela de a ajuta studenții să se familiarizeze cu piața muncii, de a le oferi o perspectivă în ceea ce privește cariera lor alături de noi și de a veni cu deschidere și implicare în fața lor, astfel încât aceștia să poată avea o viziune cât mai clară asupra culturii și a valorilor companiei SYKES. Ne dorim să facem o diferență la nivel de comunitate și să avem un impact pozitiv atât intern, asupra companiei, cât și asupra studenților pe cale să facă primii pași în cariera dorită.”, declară Corina Dăiescu, Head of Talent Acquisiton SYKES Romania.

Compania este un pionier în domeniul relațiilor cu clienții la nivel global, cu peste 2000 de angajați în următoarele oraşe:

  • Cluj-Napoca
  • Oradea
  • Brașov

Competenţe angajare 2021. Piaţa muncii se schimbă rapid

Nevoia dezvoltării competențelor soft este esențială deoarece piața muncii se schimbă rapid, iar locurile de muncă se reinventează constant. Această dinamică aduce o nevoie de adaptabilitate, flexibilitate și responsabilitate – competențe foarte căutate azi de angajatori.

„Experiența FUTURE a fost cea mai tare pe care am făcut-o în cei 3 ani de facultate. Încă din anul 1 am căutat training-uri sau workshop-uri de acest fel, dar pot spune în acest moment că nimic nu se ridică la standardul programului FUTURE. Pe lângă faptul că mi-am descoperit într-un mod foarte inedit punctele mele forte, am învățat noi metode de a mă implica într-o echipă. FUTURE este acea practică de care studenții au nevoie pe lângă cursurile de la facultate”, declară Dumitrașcu Ioan Marius, alumni în programul FUTURE.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară în formatul online. Acesta include:

  • sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program
  • sesiuni de orientare în carieră
  • întâlniri de lucru cu profesorii universitari ce aprofundează noi metode de predare și înțeleg piața muncii.

Înscrierile în noua ediție a programului FUTURE susținută de companie SYKES Romania se realizează până în 17 martie 2021. Toate sesiunile de training și activitățile din cadrul programului sunt gratuite.

Citeşte şi Majorări salariale 2021: Câţi bani alocă companiile în acest an?