Stiri: Finante

Competiția Achiziții sustenabile

S-a lansat competiția Achiziții sustenabile

18.11.2022

Competiția Achiziții sustenabile. Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, împreună cu partenerii Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere, organizează prima ediție a competiției Achiziții sustenabile.

Premiile cu impact social și de mediu 2022

Aceasta are loc în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu, și se adresează instituțiilor publice și companiilor din România, care au realizat achiziții cu impact social și de mediu de la întreprinderi sociale și/sau unități protejate, în ultimii ani, sau care au în dezvoltare o astfel de strategie privind achizițiile.

Competiția Achiziții sustenabile. Categorii

Astfel, instituțiile și companiile se pot înscrie la una dintre cele trei categorii disponibile în cadrul competiției:

• Achiziții cu impact social
• Achiziții cu impact de mediu
• Strategie cu impact social și de mediu

Pot fi și câștigătoarele unui premiu special acordat de organizatori – Premiul pentru inovare în domeniul achizițiilor responsabile.

Participarea la competiție este gratuită, iar cei care doresc să se înscrie, o pot face în perioada 15 – 30 noiembrie 2022, prin completarea formularului online, disponibil pe https://support.google.com/drive/answer/6283888

Evaluare

Toate aplicațiile vor fi analizate până pe 23 decembrie 2022, juriul evaluând, printre altele, factori precum: transparența în comunicarea procedurilor de achiziții, numărul de proceduri de achiziții responsabile derulate, motivația care a stat la baza derulării respectivelor proceduri, impactul asupra comunității, existența unei strategii cu impact social și/sau de mediu.

În ianuarie 2023, vor fi anunțați câștigătorii, care vor fi promovați pe site-ul proiectului – bysocial.ro – și care vor fi incluși în ghidul de bune practici privind achizițiile cu impact social și de mediu dezvoltat în cadrul proiectului.

Juriul competiției

Juriul competiției este format din:

  • reprezentanți ai mediului de afaceri, autorități publice cu experiență în achiziții publice
  • echipa de management a proiectului Achiziții cu impact social și de mediu
  • reprezentanți ai mediului academic

Mai multe detalii despre metoda de aplicare, criteriile de eligibilitate și de evaluare, drepturi și obligații sunt disponibile în regulamentul disponibil pe https://www.clnr.ro/wp-content/uploads/2022/11/Regulament-competitie.pdf

Citește și Acord între MIPE și BERD pentru finanțarea proiectelor europene