Competiţia IT&Creativity: Gamecelerator şi-a desemnat câştigătorii

12.05.2015

Peste 40 elevi de liceu pasionați de informatică și de jocuri video și-au confruntat proiectele de jocuri în competiția IT&Creativity: Gamecelerator. Concursul a fost organizat în cadrul unui proiect educațional implementat de JA România, cu susținerea Ubisoft.
Elevii au format echipe și au lucrat timp de două luni pentru a programa și a realiza design-ul jocurilor video înscrise în competiţiei, ei fiind îndrumaţi de consultanți voluntari Ubisoft.

Astfel, liceenii au învăţat cum să crească atractivitatea proiectelor lor și de ce elemente trebuie să țină cont un dezvoltator de jocuri video.

Echipă câștigatoare, formată din Mihnea Ion, Laurențiu Andrei Olteanu și Mihai Alexandru Ionescu de la Colegiul Național Cantemir Vodă din București, a conceput și realizat Crusader’s Redemption, un joc 2D ce urmărește aventurile unui personaj eroic.

„Proiectul IT&Creativity a reprezentat pentru noi o ușă deschisă într-un domeniu în care ne dorim să profesam în viitor. Acest concurs ne-a învățat că muncă în echipă combinată cu dorință de a învață conduce la rezultate uimitoare”, au spus membrii echipei de pe locul I.

Juriul a fost format din specialiști din cadrul Ubisoft şi a luat în calcul originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evoluția acestora de la idee la produs și prezentările susținute de echipe în fața publicului.

„Am rămas profund impresionați de nivelul de cunoștințe pe care l-au demonstrat echipele înscrise în concurs. Am văzut mulți tineri care vor surprinde foarte plăcut industria jocurilor video din România în 2 -3 ani”, a spus Cristian Tănase, External Communication Manager la Ubisoft România.

 

 

Citiți și despre: