Slide

Stiri: Finante

Evoluție BVB ianuarie - septembrie 2023.

Competiţia Leii BVB: Cea mai mare valoare a tranzacţiilor, în luna mai

21.06.2017

Dan Groza din Cluj-Napoca a câștigat pentru a doua oară premiul I în competiția Leii BVB, un city break de 3 zile la Londra, Milano sau Praga, premiu oferit de Paravion. Al doilea loc i-a revenit lui Gheorghe Țuțuianu din București, care a câștigat un smartwatch Fitbit, oferit de Fitbit și iStyle Retail.

Mai a fost luna cea mai activă până în prezent, cu peste 3.500 de tranzacții înregistrate și o valoare estimată a tranzacțiilor de 27 milioane lei. Astfel, de la începutul competiției au fost înregistrate peste 11.000 de tranzacții pe leiibvb.ro, cu o valoare totală de aproximativ 75 milioane lei.

Competiția Leii BVB este organizată cu scopul de a implica și a răsplăti investitorii individuali care tranzacționează activ la BVB. A patra extragere din competiția Leii BVB, aferentă tranzacțiilor pentru luna mai, a fost organizată în data de 6 iunie și transmisă live pe pagina de Facebook a Bursei de Valori București.

Dan Groza, 36 de ani, a câștigat un city break în valoare de 1.000 de euro. Este a doua oară când Dan Groza a câștigat primul premiu în competiție, după ce anterior, la tragerea la sorți pentru tranzacțiile realizate în cursul lunii martie, a ocupat tot primul loc. Tranzacția câștigătoare a lunii mai a fost efectuată cu titlurile SIF Moldova (SIF2) prin intermediul BT Capital Partners. Dan Groza este antreprenor și investitor pe piața românească de capital încă din anul 2005.

„Pe termen lung, doar cine investește poate să câștige. Așadar, îi încurajez și pe alți investitori să participe la Leii BVB,” a spus Dan Groza.

Câștigătorul locului secund este Gheorghe Țuțuianu (71 de ani), care a câștigat un smartwatch Fitbit Blaze Series oferit de Fitbit și iStyle Retail, cel mai mare lanț de magazine Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est. El a tranzacționat acțiuni OMV Petrom (SNP), prin intermediul casei de brokeraj Prime Transaction. Gheorghe Țuțuianu este pensionar și investește pe piața de capital din România din anul 2012.

„Investesc în companii din sectoarele financiar, bancar, energetic și de utilități. Cred că discuția cu brokerul este întotdeauna benefică, în special pentru investitorii începători. De asemenea, pe aceștia îi îndemn să înceapă cu o sumă modică. Mai departe, trebuie să își construiască o strategie proprie de investiții și să o respecte cu foarte mare disciplină și rigurozitate,” spune Gheorghe Țuțuianu.

Leii BVB a început în februarie și se va încheia în noiembrie 2017. În cele 10 luni de concurs, investitorii care au realizat minim o tranzacție și au înregistrat-o pe www.leiibvb.ro vor putea participa la extragerile lunare în care pot câștiga drept premiu un city break într-un oraș faimos din Europa sau smartwatch-uri Fitbit.