Stiri: Social

Competitia Social Innovation Relay 2019

Competiția Social Innovation Relay 2019. Cine reprezintă România în marea finală?

18.06.2019

Competiția Social Innovation Relay 2019. O echipă de liceeni din Capitală va participa la finala globală a concursului. Aceștia vor concura cu elevii din alte 12 state implicate în acest proiect.

”Reprezintă antreprenoriatul social o componentă importantă a economiei viitorului? Este timpul ca tânăra generație să caute mereu soluții la problemele sociale? Un exemplu de bună practică este proiectul unei echipe de liceeni – OilCollect – care va participa în iunie, la finala globală a competiției Social Innovation Relay (SIR) și va concura cu elevi din celelalte 12 țări implicate în proiect”, au afirmat reprezentanții Junior Achievement România.

Competiția Social Innovation Relay 2019. Cine sunt elevii câștigători

Finala din țara noastră a competiției a fost câștigată de patru elevi de la Colegiul Național I. L. Caragiale din București. Aceștia au fost coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu. Echipa a realizat un prototip de container special, portabil, în care uleiul uzat poate fi colectat și apoi transportat într-un spațiu pentru prelucrare în vederea reutilizării.

Competiția Social Innovation Relay 2019. Problema uleiului alimentar uzat

Ideea elevilor ia în considerare problema uleiului alimentar uzat care are un impact puternic poluant asupra mediului și nevoia de a trăi într-un mediu mai curat și de a-i determina pe oameni să facă schimbări în comportamentul lor.

”Implicarea mea ca voluntar la competiția Social Innovation Relay mi-a dat încredere că generația ce vine din urmă este capabilă să aducă îmbunătățiri sustenabile planetei noastre, că sunt conștienți de importanța acestui subiect și au curajul să aibă inițiativă. M-a impresionat agilitatea elevilor și capacitatea lor de absorbție, e interesant cum doar ghidându-i puțin ei devin capabili de elaborarea unor planuri complexe de dezvoltare socială. Aștept cu nerăbdare să văd cum vor evolua aceste proiecte și ce idei vor mai apărea pe viitor.” – spune Anca Bobe, Business Analyst la NN şi consultant voluntar Social Innovation Relay

Competiția Social Innovation Relay 2019. Mai multe etape de jurizare

Proiectul OilCollect a fost ales, după mai multe etape din cadrul competiției Social Innovation Relay. Acestea au fost derulate la nivel local și național, după mentoratul oferit de voluntarii NN România.

Elevii au reușit să impresioneze juriul prin creativitate, utilizarea inteligentă a tehnologiei și motivația de a se implica într-o problemă curentă a comunității, identificând o soluție fezabilă.

”Prin participarea la acest proiect, am reușit să ne maturizăm și am învățat să avem responsabilități, cu ajutorul îndrumărilor și informațiilor primite de la coordonatoarea noastră și al consultantului voluntar care ne-a fost mentor. Avem încredere că vom reuși să contribuim la rezolvarea problemelor generate de poluare în România”, au mărturisit membrii echipei OilCollect.

Competiția Social Innovation Relay 2019. Expertiză antreprenorială

Competiția Social Innovation Relay (SIR) le oferă elevilor (15-19 ani) accesul la experienţă practică și expertiză antreprenorială. Proiectul îi ajută să identifice probleme sociale actuale și schimbări pe care le pot genera în comunitate.

Pe parcursul anului școlar 2018-2019, proiectul a implicat, la nivel național, 127 profesori și 4071 elevi din 136 licee din toată țara.

Citește și Artesana: Românii cheltuie tot mai mult pe alimente românești