Slide

Stiri: Companii

Competiţia Tinerii in Arena 2022

Competiţia Tinerii în Arenă 2022: 5 echipe și-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat

26.05.2022

Competiţia Tinerii în Arenă 2022. Desfășurat săptămâna trecută, evenimentul Tinerii în Arenă a focalizat atât atenția tinerilor antreprenori, cât și pe cea a comunității de afaceri reunită cu ocazia Summit-ului Romanian Business Leaders 2022, desfășurat la Crowne Plaza Bucharest Hotel cu participarea a peste 250 de antreprenori de top și lideri din businessul autohton.

Stimularea și cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor

Etapa finală a celui mai mare eveniment de business din România adresat Generației Z ce are ca scop stimularea și cultivarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani a adus în fața juriului 5 echipe, ce și-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat. În fața tinerilor s-au aflat cinci antreprenori români de succes:

 • Dragoș Petrescu (Președintele City Grill Restaurants)
 • Dragoș Anastasiu (Președintele Grupului Eurolines România)
 • Felix Pătrășcanu (Cofondator FAN Courier)
 • Rucsandra Hurezeanu (Fondatoarea Ivatherm)
 • Matei Dumitrescu (General Partner Roca X)

Celor cinci anunțați oficial s-au alăturat alți doi antreprenori surpriză:

 • Dan Șucu (Fondator Mobexpert)
 • Cristina Bâtlan (Fondatoarea Musette)

Echipele au reușit să obțină sprijinul mentorilor, atrași de potențialul ideilor lor, dar și de tenacitatea dovedită de tinerii membri ai echipelor.

Întâlniri cu mentori

În perioada următoare echipele participante se vor întâlni cu mentorii lor, astfel:

 • MyToDo cu Rucsandra Hurezeanu și Matei Dumitrescu
 • Colorise o vor avea alături pe Cristina Bâtlan
 • Travelens împreună cu Dragoș Anastasiu și Matei Dumitrescu
 • OatsFill vor primi sprijin de la Dragoş Petrescu
 • Nightz de la Felix Pătrășcanu și Matei Dumitrescu

”A fost un eveniment cu multă energie”

”A fost un eveniment cu multă energie și foarte multe de învățat pentru toată lumea. Antreprenorii s-au conectat îndeaproape cu noua generație, cu felul cum gândesc aceștia și ideile pe care le au, un proces care se va continua cu întâlnirile de mentorat pe care le vor avea. Pentru tineri a fost o lecție și un început în business perfect, prin expunerea și întâlnirea dintre ei și antreprenori experimentați. Pentru tinerii din audiență a fost un exemplu inspirațional de cum trebuie să se pregătească pentru a deveni investibili” a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii în Arenă și managerul de proiect Vreau să fiu Antreprenor & Insights.

Competiţia Tinerii în Arenă 2022. Ediţia următoare

Pentru ediția următoare, organizatorii se vor concentra pe a le oferi tinerilor sprijin în ceea ce privește planificarea financiară și cea de public speaking, în completarea a ceea ce oferă deja echipelor participante: mentorat, cursuri, workshopuri, întâlniri cu antreprenori.

Un element important al evenimentului a fost prezența unor tineri participanți la ediția anterioară a Tineri în Arenă, care au dorit să împărtășească din experiența acumulată și despre progresul înregistrat în ultimul an. Printre reușitele acestora se numără:

• Ovidiu Ioniță pregătește lansarea aplicației Nutritivo pe piață;

• Andrei Cruceru și colegii săi au lansat aplicația CityPack în Râmnicu Vâlcea, iar acum pregătesc extinderea în București;

• Andrei Turcu și echipa dezvoltă produsul PanoRender căruia i-au dat dimensiune internațională prin vânzarea de tururi virtuale și în alte țări.

Totodată, ei au reprezentat România la o competiție globală de antreprenoriat pentru studenți.

În cadrul evenimentului a avut loc și o licitație pentru o serie de produse create de către membrii comunității Highflyers, o comunitate ce își propune să ajute tinerii la început de drum în antreprenoriat. Au fost astfel licitate un tur virtual al afacerii, un tablou și o pălărie personalizată, iar suma obținută va fi folosită pentru a sprijini cât mai mulți tineri cu mentorat, cu întâlniri cu antreprenori și cu workshopuri ce îi vor ajuta să își dezvolte ideile de business.

Organizatorii au lansat prima rundă de înscrieri a ideilor de business

Tinerii în Arenă nu s-a încheiat, ci doar a închis o filă. Organizatorii au lansat prima rundă de înscrieri a ideilor de business pentru următoarea ediție a evenimentului ce va avea loc în 2023 și pentru care puteți aplica aici: https://vsfa.ro/selectie-idei-tinerii-in-arena/

Pentru a vă descoperi spiritul și energia deosebită care au caracterizat întregul eveniment, vă invităm să vizionați înregistrările evenimentului la https://www.facebook.com/vsfaro/videos/3144461889160793 sau https://www.youtube.com/watch?v=-3kFYIz-LbI

Și pentru că Tinerii în Arenă a fost văzut ca o idee și un format de succes, proiectul a fost selectat în top 3 programe europene la categoria ”Youth Empowerment” din cadrul Emerging Europe Awards 2022. Dacă vreți să susțineți proiectul în marea finală, puteți vota Tinerii în Arenă aici: https://emerging-europe.com/future-of-ee-awards/shortlist/.

Citeşte şi Topul ţărilor de unde să lucrezi la distanţă