Stiri: Finante

Competitii pentru antreprenori 2020 - Junior Achievement

Competiții pentru antreprenori 2020. Anunțul făcut de Junior Achievement

19.01.2020

Competiții pentru antreprenori 2020. Au început înscrierile la competițiile naționale și internaționale de antreprenoriat pentru tineri. Așadar, și în 2020, Junior Achievement încurajează dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor prin participarea echipelor de elevi și studenți la competiții naționale și internaționale de antreprenoriat sub umbrela #antreprenorJUNIOR.

Pe lângă bursele pentru participarea la finalele europene ale celor mai mari competiții de profil, antreprenorii JUNIORI vor primi suport, mentorat și investiții pentru startupurile lor.

Competiții pentru antreprenori 2020. Motor de bunăstare

Junior Achievement (JA) încurajează tinerii antreprenori să dezvolte afaceri. Prin programe educaționale derulate în școli și universități, programe learning by doing și project based și competiții școlare, precum Business Plan Challenge și Compania Anului, antreprenorii JUNIORI elevi și studenți exersează lansarea pe piață a ideilor lor pentru produse și servicii.

Antreprenoriatul reprezintă un motor de creștere a bunăstării. Potrivit datelor Eurostat, după trei ani, o companie din România are, în medie, patru salariați – peste media europeană.

În plus, peste 80.000 de companii au fost deschise de români într-un an și 67.000 de companii închise. Sustenabilitatea devine esențială și poate fi obținută prin educație.

Competiții pentru antreprenori 2020. Beneficiile participanților

Pe parcursul competiției Business Plan Challenge, tinerii beneficiază de consultanță din partea specialiștilor voluntari din mediul de business, au acces la cursuri blended learning și susțin testarea europeană Entrepreneurial Skills Pass.

Concursul le dă posibilitatea să ajungă în finala etapei naționale, să participe la finala europeană din 2020 (Lisabona – secțiunea elevi și Atena – secțiunea studenți) și să câștige premii și investiții de peste 50.000 USD.

Etapele competiției

Pentru înscrieri este necesară formarea unor echipe de cel puțin 3 elevi (16-19 ani), respectiv de 2 studenți (19-30 ani).

Aceste echipe, coordonate de un profesor, trebuie să dezvolte un plan de afaceri și să înregistreze un business pitch, pe care să le înscrie pe pagina competiției Business Plan Challenge până la 20 februarie 2020.

Finaliștii competiției Business Plan Challenge participă la competiția Company of the Year 2020.

Ei intră în incubatorul de afaceri BizzFactory, iar cele mai bune echipe care înregistrează vânzări sau dezvoltă un prototip funcțional participă la finala națională. Câștigătorii vor fi premiați pe 26 mai, pe scena Ateneului Român.

Competiții pentru antreprenori 2020. Rezultate așteptate

Nu mai puțin de 20.000 de elevi și studenți participă în fiecare an la programele Junior Achievement de educație antreprenorială. Aceștia formează sute de mini-companii. Ei continuă dezvoltarea planurilor de afaceri sau folosesc cunoștințele dobândite și introduc bunurile sau serviciile lor pe piața reală.

Programele și competițiile Junior Achievement de educație antreprenorială sunt susținute de:

  • Accenture
  • Bayer Fund
  • Citigroup Foundation
  • EY, FedEx
  • Metropolitan Life și
  • Romanian-American Foundation

Specialiștii acestor organizații oferă antreprenorilor JUNIORI informații de afaceri și feedback, atât la clasă, cât și prin participarea la webinarii și sesiuni de consultanță.

Competițiile Junior Achievement se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și Cercetării. Aceasta sunt incluse în Anexa 5 la OMEN 5092 / 30.08.2019 și în Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Școlare fără finanțare MEC Nr. 41.849/10.12.2019.

Citește și AUTOMOTIVE Logistics Summit 2020 are loc pe 12-13 martie, la Sibiu