Concediu 2020

Unde îşi vor petrece românii concediul de vară din acest an?

19.05.2020

Concediu 2020. 70% dintre europeni vor continua să călătorească în 2020. Numărul celor care afirmă acest lucru este în creștere cu 23% față de luna trecută. Însă, 20% dintre respondenții europeni își propun să călătorească în străinătate doar de anul viitor, iar 6% au declarat că vor aștepta să aibă acces la un vaccin înainte de a părăsi țara, conform unui studiu realizat de LuggageHero.

Concediu 2020. Călătoriile de business

Un procent de 60% dintre cei care obișnuiesc să călătorească pentru afaceri au spus că se așteaptă să aibă cel puțin o astfel de călătorie în 2020.

De asemenea, tot 60% dintre participanți cred că bugetul lor de vacanță pentru acest an va fi la fel ca înaintea pandemiei sau doar puțin mai mic, în comparație cu 51% în sondajul de luna trecută.

Concediu 2020. Vacanţe în ţară

Faţă de sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai 2020 confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare. În plus, studiul sugerează că europenii sunt mai puțin îngrijorați de bugetul de vacanță decât erau atunci când criza era în primele faze.

Concediu 2020. Restricţii relaxate

Cele mai multe țări au început deja să relaxeze restricțiile. De asemenea, alte state analizează deja procedurile pe care le vor putea implementa în curând. În acest context, oamenii sunt dornici să călătorească după atât de mult timp petrecut în case. Aşadar, europenii abia așteaptă să pornească din nou la drum, începând cu destinațiile din regiunile apropiate, conform studiului realizat de LuggageHero, rețeaua de găzduire de bagaje prezentă în 40 de orașe din Europa și America de Nord, alături de All4Travel.

Aproape jumătate dintre participanți au declarat că ar dori să călătorească în altă țară înainte de luna septembrie dacă nu vor mai exista restricții privind deplasările. Totuşi, 26% vor aștepta până anul viitor pentru a face acest lucru. Totodată, 6% dintre aceștia condiţionează plecarea de accesul la un vaccin.

Cu toate că regulile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului sunt prioritare, se poate observa o creștere a dorinței de a călători în afara țării în 2020.

Concediu 2020. Dorinţele europenilor

Procentul celor care așteaptă aceste vacanțe este cu 23% mai mare decât rezultatul din aprilie 2020, ajungând la 70% dintre respondenții europeni.

Şi românii sunt aliniați acestui trend, 69% dintre ei confirmând această dorință.

În perioada mai – septembrie (inclusiv), cel puțin 75% dintre respondenți declară că vor să exploreze țara în care trăiesc, parcurgând cu mașina distanțe mai lungi sau plănuind escapade în orașele preferate.

Răspunsurile celor din ţara noastră depășesc media europeană, procentul celor care vor să călătorească (și) în interiorul țării în acest an ajungând la 87%.

Concediu 2020. Lunile de vară

Mai mult de jumătate dintre europeni vor călători în lunile de vară, dar alți 20% sunt atât de dornici de plimbări încât vor porni la drum în primele 15 zile după ridicarea restricțiilor. Pe de altă parte, 3% au spus că nu vor să părăsească orașul în care locuiesc până nu vor avea acces la un vaccin iar un grup similar de 3% va aștepta revenirea economiei.

Concediu 2020. Bugetul alocat

Mai mult de trei sferturi dintre participanții la studiu au declarat că impactul financiar pe care l-a avut pandemia asupra bugetului familial a fost relativ mic, între 0 și 25%. În România, numai 64% au reușit să păstreze scăderile de venituri în aceste limite. Totuși, 11% dintre europeni au declarat că în ultimele luni veniturile familiei au scăzut cu mai mult de 50%, în comparație cu 16% dintre participanții români la studiu.

Aşadar, estimările de buget pentru călătoriile din 2020 arată mai bine în sondajul din această lună, comparativ cu cel de luna trecută. În luna mai, 42% dintre europeni se așteaptă să cheltuiască aceleași sume ca în planificarea inițială, iar 18% vor reduce bugetul doar cu 0-20%.

Aceeași întrebare adresată în luna aprilie a arătat că 36% dintre europeni vor păstra același buget de vacanță pentru acest an, iar scăderile estimate erau puțin mai mici. Probabil că turiștii au găsit unele soluții financiare sau doar au avut temeri mai mari în primele faze ale pandemiei. Așteptările românilor privind bugetul de vacanță pentru acest an sunt similare cu cele ale celorlalți europeni, 56% dintre conaționali – media europeană fiind de 60% – estimând reduceri de maximum 20% pentru călătoriile din acest an.

Concediu 2020. Motive de optimism

Jannik Lawaetz, CEO al companiei daneze LuggageHero, spune că acest sondaj, alături de alte măsuri anunțate pentru sectorul turistic îi dau motive de a rămâne optimist.

„Sondajul realizat în luna mai arată că sunt mai puțini oameni îngrijorați privind călătoriile comparativ cu cel realizat în luna trecută, deci vedem deja aspecte pozitive. Desigur, turiștii trebuie să rămână atenți, mai ales până când vom avea acces la un vaccin, dar LuggageHero, alături de alte sute de companii din domeniul turismului dezvoltă strategii pentru a face călătoriile mai sigure. La fel cum deplasările și măsurile de siguranță s-au schimbat semnificativ după evenimentul din 11 septembrie, tot așa se va întâmpla și acum. Siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră, a tuturor.”

Citeşte şi Câte contracte de muncă sunt suspendate, la ora actuală, în România?

 

 

 

 

Citiți și despre: