Stiri: Social

Concertul de inchidere a turneului JAZZT Vivaldi

Concertul de închidere a turneului JAZZT Vivaldi are loc pe 4 mai

28.04.2021

Concertul de închidere a turneului JAZZT Vivaldi va fi transmis online de la Biserica Sfântul Carol din Viena. Evenimentul, susținut de renumita soprană Rodica VICĂ (România-Austria), alături de ImpRoWien Ensemble (Austria-România): Cristian SPĂTARU pian și orchestrator, Cristian RUSCIOR – vioară 1, Grațiela ARANYOSI – vioară 2, Hannah BERGHOFER – violă și Florian Cristian DRAGOMIR – contrabas, va avea loc marți, 4 mai 2021, de la ora 19:00 (18:00 ora Austriei). Data nu a fost aleasă întâmplător, atunci fiind marcaţi cei 66 de ani de la moartea marelui violonist, compozitor și dirijor George Enescu.

De asemenea, acest ultim concert marchează atât aniversarea a 140 de ani de la nașterea renumitului muzician român George Enescu, cât și a 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi.

Concertul de închidere a turneului JAZZT Vivaldi. Cum se poate viziona?

Astfel, concertul final realizat la Viena – locul morții marelui compozitor italian Antonio Vivaldi, într-una dintre cele mai frumoase și interesante edificii religioase din Viena – Karlskirche sau Biserica Sfântului Carol, va putea fi vizionat pe:

  • pagina de Facebook a Asociației Musica Ricercata: https://www.facebook.com/EnsembleMusicaRicercata
  • pagina de Facebook a sopranei Rodica Vică: https://www.facebook.com/rodica.vica,
  • pagina de Facebook a ICR Viena: https://www.facebook.com/RKIWien.ICRViena
  • pagina de Facebook a Forumului Cultural Austriac: https://www.facebook.com/fca.bucuresti
  • pagina de Facebook a Societăţii Austro-Română din Viena: https://www.facebook.com/austrom/,
  • pagina de Facebook a Asociaţiei pentru Muzică, Artă și Cultură: https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura
  • pagina de Facebook a Ambasadei României în Austria: https://www.facebook.com/ambasadaromanieiaustria
  • pagina de Facebook a Radio România Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990

„Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi, orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

Printr-o legătură ingenioasă, ajungem la sărbătorirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și Béla Bartók (ambii născuți pe actualul teritoriu al României), trecând prin comemorarea unui centenar de la dispariția lui Camille Saint-Saëns, și alte aniversări componistice precum Tomaso Albinoni, Giuseppe Verdi, Gustav Mahler, Astor Piazzolla și Igor Stravinsky, totul reinterpretat prin viziunea pianistului și compozitorului Cristian Spătaru”, anunţă organizatorii.

Citeşte şi Turneul internațional online JAZZT Vivaldi