Stiri: Finante

Concertul lui Robbie Williams: Amenzi pentru organizatori

28.07.2015

Cele două firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către ANPC pentru un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor.

Consumatorii au stat la coadă minimum 45 de minute pentru a-şi putea achiziţiona produsele respective (ape, sucuri, bere) şi pentru a se putea hidrata corespunzător pe durata evenimentului, care a durat circa 5 ore.

În perioada 19-23 iulie 2015 a fost înregistrat la ANPC un număr de aproximativ 300 reclamaţii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Willimas din data de 17 iulie.

Principalul aspect reclamat de către consumatori este acela că pentru achiziţionarea de băuturi şi produse alimentare au stat la cozi de minimum 45 de minute, după ce au mai stat la o altă coadă pentru a încarca o anume suma de bani pe un card.

În urmă controlului, s-a constat că societăţile organizatoare aveau obligaţia să asigure în perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare o suprafaţă suficientă pentru că toţi participanţii să poată achiziţiona băuturi şi produse alimentare.

La verificarea contractelor încheiate între organizatori şi societăţile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locaţia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat că firma prestatoare să garanteze instalarea a cel puţin 300 metri liniari de standuri, aşa cum iniţial stabiliseră prin contractul încheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile înainte de eveniment a renunţat să participe la eveniment.

Deoarece în cadrul evenimentului pentru achiziţia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru verificarea încasărilor şi a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori.