Concordat preventiv Blue Air. 

Blue Air a intrat în procedura de concordat preventiv. Ce înseamnă acest lucru?

07.07.2020

Concordat preventiv Blue Air. Blue Air a anunţat că a intrat în procedura de concordat preventiv, prin intermediul căreia va putea asigura acoperirea cu prioritate a costurilor aferente operării zborurilor regulate începând cu data de 16 iulie, odată cu încheierea stării de alertă.

Concordat preventiv Blue Air. Strategia de restructurare

Procedura de concordat preventiv face parte din strategia de restructurare a companiei, ca urmare a contextului creat de pandemia de coronavirus. Acest context a determinat, în perioada martie – iunie 2020, o reducere cu peste 100 de milioane de euro a încasărilor faţă de nivelul estimat şi planificat pentru această perioadă.

Concordat preventiv Blue Air. Acord formal cu creditorii

Procedura concordatului preventiv, aşa cum aceasta este definită în legislaţia română, este o procedură de salvgardare prin care debitorii aflaţi în stare de dificultate financiară pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor şi prin care pot asigura continuitatea şi viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să îşi stingă datoriile şi să continue activitatea.

Veniturile necesare pentru plata datoriilor

Odată cu reluarea programului normal de zbor, Blue Air va fi în măsură să genereze, în următoarele 18 luni, veniturile necesare atât plăţii datoriilor eşalonate, care vor constitui parte a procedurii de concordat, cât şi a datoriilor către pasageri şi agenţii, în timp ce pierderile directe generate de pandemie vor fi acoperite prin ajutorul de stat aprobat de Guvernul României, prin Memorandumul adoptat în data de 23 aprilie 2020.

De asemenea, această procedură are ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depăşirea acestei perioade.

Pe parcursul acestei proceduri, Blue Air va beneficia de asistenţa KPMG Restructuring SPRL (departamentul de restructurare al KPMG România) ca administrator concordatar formal şi consultant pe parte de restructurare.

Decizia de accesare şi implementare a acestei proceduri s-a făcut pe baza unei comunicări constante cu principalii parteneri, aceştia înţelegând complexitatea situaţiei economice declanşate de pandemie.

Citeşte şi Curse TAROM Iaşi – Constanţa. Anunţul făcut de companie

 

 

Citiți și despre: