Sika Romania preia Arcon Membrane

Concurenţa a aprobat preluarea C-Gaz&Energy de către CEZ Vânzare

05.01.2017

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care CEZ Vânzare SA preia activitatea de furnizare cu amănuntul de gaze naturale în regim concurențial a companiei C-Gaz&Energy Distribuție SRL, prin preluarea clienților finali actuali de gaze naturale ai acesteia.

CEZ Vânzare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. Printre activitățile CEZ Vânzare SA se numără și cea de comercializare a combustibililor gazoși, prin conducte. CEZ Vânzare SA face parte din Grupul CEZ, un grup de origine cehă, prezent la nivel internațional în domeniul energiei.

În România, CEZ Vânzare SA desfășoară activitățile de comercializare a energiei electrice și a gazelor naturale în baza licențelor acordate în acest scop de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

C-Gaz&Energy Distribuție SRL desfășoară activități de comercializare atât a energiei electrice, cât și a gazelor naturale.

Operațiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

 

 

Citiți și despre: