Stiri: Energie

Servicii externalizate OMV Petrom SA

Concurenţa a aprobat preluarea unor active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy

07.02.2017

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mazarine Energy România SRL preia unele active aparținând OMV Petrom SA. Tranzacția prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere.

Consiliul precizează că a evaluat această operațiune din punct de vedere al compatibilității cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, instituţia a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia.

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group LP.

Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial, fondurile pe care le gestionează investind în patru domenii: a) capital privat al întreprinderilor; b) active reale; c) strategii pentru piața mondială; d) soluții de investiții. În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice.

Potrivit sursei citate, operațiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.