Stiri: IT&C

Netcity Telecom

Concurenţa analizează preluare Netcity Telecom de către grupul Direct One

14.10.2016

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Netcity Telecom S.A. este preluat de grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure S.R.L. Autoritatea de concurenţă analizează această operaţiune de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Conform Legii Concurenţei (Legea nr. 21/1996), sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege. Acestea sunt îndeplinite atunci când cifra de afaceri cumulată a întreprinderilor implicate în operaţiune depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre întreprinderile implicate au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

Netcity Telecom este concesionarul rețelei “Netcity”, având ca responsabilități principale proiectarea, realizarea și operarea acesteia. Rețeaua “Netcity” reprezintă infrastructură suport pentru rețele de comunicații electronice și este pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

Direct One deține o rețea națională de fibră optică, care asigură legături inter-orașe. Prin intermediul acesteia, Direct One oferă servicii de acces la infrastructura fizică de fibră optică (dark fiber), servicii de transport de date de mare capacitate (linii închiriate), precum și acces la internet în punctele sale de prezență de pe teritoriul României.