Stiri: Agricultura

Sika Romania preia Arcon Membrane

Concurenţa analizează preluarea Elit şi Vericom 2001 de către Smithfield

10.10.2017

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care Smithfield România SRL achiziţionează Elit SRL şi Vericom 2001 SRL, a anunţat instituţia, într-un comunicat de presă. Smithfield România SRL face parte din grupul Smithfield Foods Inc din SUA, care, la rândul lui, face parte din grupul WH Group Limited din China. Acesta din urmă acţionează ca o companie de tip holding pentru investiţii, fiind implicat, în principal, în producţia de porci, producţia şi comercializarea de carne proaspătă şi semi-procesată de porc.

În România, activitatea grupului Smithfield Foods Inc. cuprinde, în principal, creşterea de porci şi comercializarea de porci vii, precum şi producerea şi comercializarea de carne proaspătă și semi-procesată de porc.

Elit şi Vericom acţionează, în principal, în domeniul producţiei şi comercializării de preparate din carne şi de carne semi – procesată, precum şi în domeniul producţiei şi comercializării de carne proaspătă, respectiv al comercializării de carne congelată.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.