Stiri: Logistica

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Concurenţa analizează preluarea Hornschuch de către ContiTech

27.12.2016

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care ContiTech AG, Germania
preia Hornschuch Group GmbH, Germania, a anunţat instituţia, într-un comunicat de presă. ContiTech AG este o companie ce aparţine Grupului Continental, grup controlat de către Continental AG.

ContiTech AG produce şi comercializează produse din cauciuc și plastic pentru o varietate de aplicaţii industriale, altele decât pneuri. Prin filiala Benecke-Kaliko AG, ContiTech produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafețelor din interiorul autovehiculelor de pasageri.

Hornschuch Group GmbH este o companie cu capital privat, ale cărei acțiuni sunt deținute de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch. Hornschuch Group GmbH produce, în principal, folii decorative pentru aplicații de interior şi exterior pentru locuințe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacția reprezintă o operațiune realizată între entități străine, companiile implicate neavând în România facilități de producție a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piața materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

„Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a anunţat instituţia.