Stiri: Energie

Concurenţa autorizează preluare Repower Furnizare de către MET Holding

11.11.2016

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care MET Holding AG preia Repower Furnizare România SRL. Conform instituţiei, Met Holding AG este societatea mamă a grupului MET, un grup de societăți axate pe vânzarea de mărfuri pe piețele angro și trading. Met Holding AG are sediul în Zug, Elveția, și este prezent în zece state europene, cu aproape 400 de angajați permanenți în Austria, Croația, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Turcia și Marea Britanie.

Afacerile desfășurate de grupul MET se întind de la gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL până la producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading.
Grupul MET este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale deținute în totalitate, MET Romania Energy Trade SRL, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a gazelor naturale și energiei electrice.

Repower Furnizare România SRL este o societate activă pe piața concurențială a furnizării de energie electrică din România.

„Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, a anunţat Consiliul Concurenţei.