Stiri: Social

Concurenţă mare la Universitatea de Vest: Câţi absolvenţi de liceu s-au înscris

23.07.2015

Admiterea în acest an la Universitatea de Vest din Timișoara a adus un plus de 15% în numărul de absolvenți de liceu înscriși, comparativ cu sesiunea similară de anul trecut. Astfel, 4600 de candidați s-au înscris pe cele 2080 de locuri bugetate disponibile.

De menționat este că înscrierile continuă în cazul a patru facultăți. Astfel, la Facultatea de Educație Fizică și Sport înscrierile au loc până pe 25 iulie, iar la Facultățile de Chimie, Biologie, Geografie — Fizică — Litere, Istorie si Teologie, până pe 27 iulie.

Cea mai mare concurență o înregistrează specializarea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate au concurat aproape 450 de candidați, proporția fiind de peste 9 candidați pe un loc.

Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor a înregistrat cel mai mare număr de înscriși, 1215. Cele mai căutate specializări economice au fost cele de Contabilitate și informatică de gestiune și Informatică economică, unde concurența a fost de aproape patru pe loc.

Concurență mare se înregistrează și la Facultatea de Drept, unde pe cele 116 locuri bugetate s-au înscris 377 de candidați.

La Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, cea mai solicitată specializare este Comunicare și Relații Publice, cu un număr de șapte candidați pe loc bugetat disponibil. De asemenea, la Jurnalism și specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, concurenta este de patru, respectiv trei pe un loc.

„Creșterea numărului celor interesați să studieze la Universitatea de Vest confirmă demersurile de a crea o ofertă educațională care să respecte atât cerințele tinerilor, cât și pe cele ale pieței muncii. Sunt mai multe directii pe care UVT îsi întărește poziția. Vorbim de o internaționalizare puternică, de crearea de noi specializări, investiții în infrastructura educațională și de cercetare. Universitățile trebuie să inoveze și să țină pasul cu schimbările economice și sociale dacă își doresc să fie competitive”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.