Stiri: Stiri

Concurs de pictură pentru copii, susținut de Wienerberger

29.05.2014

Compania Wienerberger a organizat concursul de pictură pe cărămizi cu tema “Casa – locul familiei, al bucuriilor şi al evenimentelor speciale”. Competiția se află la prima ediţie și susţine talentul elevilor de gimnaziu ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti.

Susţinem ideile inovative exprimate prin artă de tânăra generaţie. Ne-am dorit să celebrăm copiii talentaţi din cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” care, prin numărul mare de participare, ne-au demonstrat forţa talentului lor şi perspectiva autentică prin care au reflectat tematica concursului nostru: casa. Mulţumim conducerii liceului şi profesorilor care ne-au fost alături din prima clipă când le-am propus acest proiect – a declarat Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Nu mai puțin de 60 de elevi au participat la concurs, cei mici demonstrând creativitate în realizarea picturilor pe cărămizile Porotherm, puse la dispoziţie de către Wienerberger. Compoziţiile au fost create folosind culori acrilice, iar designul modern al aşezării cărămizilor de către tinerii artişti a permis integrarea lucrărilor într-o adevărată expoziţie în aer liber.

Concursul a fost abordat de către elevi şi profesori cu mult interes. Este o iniţiativă care stimulează dezvoltarea personală şi creativitatea elevilor noştri. Lucrările realizate pe cărămidă sunt încărcate de energia şi talentul copiilor. Ne dorim să continuăm acest proiect în anii viitori, alături de partenerul nostru Wienerberger – a declarat doamna Oana Isar, profesor coordonator al proiectului în cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

Andreea Filon şi Ana Lemnaru, eleve ale liceului „Nicolae Tonitza” în clasa a VII-a sunt câştigătoarele premiului I.