Slide

Stiri: Finante

Evoluție BVB ianuarie - septembrie 2023.

Concursul BVB „Condus de randament” s-a încheiat. Iată cine sunt câştigătorii

28.02.2017

„Condus de randament”, primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de Bursa de Valori București (BVB), s-a încheiat. În doar patru luni de tranzacționare, concurentul de pe primul loc a obținut un randament de 30,34%.

„Aș vrea să-l felicit pe câștigător pentru randamentul obținut în patru luni. Evident, felicitările merg către toți participanții din acest concurs. Ei sunt dovada că atunci când te implici poți obține rezultate remarcabile. Sperăm ca prima ediție <<Condus de randament>> să-i inspire pe actualii și viitorii participanți la piața de capital. Pe noi clar ne-a inspirat și, ținând cont de solicitările primite, ne dorim să lansăm, în acest an, cea de-a doua ediție,” a anunțat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Câștigătorul va fi premiat cu un SUV Dacia Duster, în versiunea de echipare Laureate. Partenerul principal al proiectului este Raiffeisen Bank.

Podiumul a fost completat de investitori care au obținut randamente de 24,13%, respectiv 24,01%. De altfel, primii zece concurenți au avut randamente de peste 15% și aproape 50 de concurenți au obținut randamente de două cifre, ceea ce corespunde unor câștiguri de peste 10% în doar patru luni. În cadrul concursului „Condus de randament”, cel mai tânăr participant are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 83 de ani.

„Faptul că oameni obișnuiți au reușit să obțină în termen scurt randamente de peste 30% arată că avem investitori care pot analiza cu foarte mare atenție activitatea companiilor listate. Reușita lor transmite și celorlalți potențiali participanți la piață, cei care încă așteaptă pe margine și care nu au investit până acum în acțiunile listate la BVB, că succesul pe piața de capital este posibil,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

Primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de Bursa de Valori București a început pe 17 octombrie 2016 și s-a încheiat pe 17 februarie 2017. Nu a existat o sumă minimă obligatorie de intrare în competiție, iar participanții au avut libertatea să aplice propria strategie de investiții pentru a obține randamente cât mai ridicate și a fi astfel eligibili pentru premii. Gala de premiere va avea loc pe 7 martie.