Saint-Gobain

S-au desemnat câștigătorii Concursului de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019

17.05.2019

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019. Saint-Gobain a desemnat câștigătorii etapei naționale a Concursului de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST Ediția 2019. Astfel, luni, 13 mai, la sediul Nod MakerSpace din Bucureşti a avut loc faza națională a concursului.

Concursul a fost dedicat studenţilor la arhitectură şi construcţii. Tema propusă celor 26 de studenți înregistrați a avut în vedere crearea unei viziuni pentru dezvoltarea durabilă și integrarea în spațiul urban a zonei stației de metrou Crescenzago din Milano.

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019. Câștigătorii primelor două premii:

• Anca Spînu și Daniel Movilă de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași

• Andreea Guriță și Laura Jimbu de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Câștigătorii vor reprezenta România în etapa internațională a concursului. Aceasta va fi organizată la Milano la sfârșitul lunii mai, alături de studenți din peste 30 de țări.

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019.  Ce spune conducerea Saint-Gobain România?

“De-a lungul timpului, MULTI COMFORT STUDENT CONTEST a devenit o competiţie de referinţă pe tema Multi Confort şi a caselor cu un consum redus de energie. Ne bucurăm să vedem un interes crescut din partea studenţilor şi partenerilor noştri pentru dezvoltarea unor soluţii inovatoare şi sustenabile, care răspund provocărilor prezentului, fapt demonstrat de creşterea numărului de echipe înscrise în competiţie, dar şi de calitatea proiectelor prezentate”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019. Conceptul Saint-Gobain Multi Comfort

Competiția are la bază conceptul Saint-Gobain Multi Comfort.

Concursul a fost organizat pentru prima dată la nivel internațional în 2005, în Bulgaria.
Tema din acest an a vizat dezvoltarea unui proiect pentru întinerirea și reconectarea urbană a zonei stației de metrou Crescenzago din Milano, în conformitate cu strategia oraşului pentru anul 2030.

În condițiile în care oraşul Milano se confruntă în prezent cu o nouă etapă de dezvoltare, deoarece până în anul 2030 peste 12.000 de persoane vor avea peste 85 de ani şi mai mult de 50.000 de locuitori vor reprezenta populaţia tânără, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 34 de ani, municipalitatea urmăreşte o evoluţie favorabilă incluziunii şi transformarea întregii zone urbane, atât în centru, cât şi la periferie.

Proiectele depuse în cadrul concursului vor necesita renovarea a trei clădiri existente, legate de o nouă construcţie cu utilizare mixtă, inclusiv spaţii rezidenţiale, zone publice şi servicii, respectând în acelaşi timp criteriile Multi Comfort legate de sustenabilitate şi eficienţă energetică.

Concursul se adresează studenților la arhitectură, inginerie și alte discipline de profil.

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019 Prima etapă:

• Etapa Națională, organizată în următoarele țări: Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Columbia, Croația, Cehia, Egipt, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Ghana, Franța, Germania, Italia, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Liban, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Africa de Sud, Spania, Turcia, Ucraina.

Concursul de Arhitectură MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019 A doua etapă:

• Finaliștii și echipele finaliste din fiecare țară participantă se reunesc anual în diverse orașe ale lumii pentru a se întrece în creativitate și inovație, proiectul câștigător la nivel global urmând să fie desemnat de un juriu internaţional.

Citește și Happy Gluten Free 2019, târgul de produse fără gluten, începe sâmbătă

 

 

 

Citiți și despre: