Stiri: Companii

Productie vin Romania

Concursul internaţional de vinuri IWCB va avea loc pe 26-29 mai

13.05.2016

IWCB, cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, ediţia 2016, se va desfăşura în perioada 26-29 mai la Focşani, judeţul Vrancea. Odată cu ediţia din acest an, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise, toate vinurile putând fi înscrise gratuit.

„IWCB ține seama de noile realități ale economiei mondiale și schimbă paradigma competițiilor de calibru, asumându-și sarcina deschiderii unor drumuri noi”, au anunţat organizatorii competiţiei de vinuri.

Conform acestora, ediția din acest an a IWCB va promova ia românească care, alături de vin, este un elementidentitar și cultural al României, care merită cunoscut la nivel internațional.

Jurizarea în cadrul competiţiei se vaface electronic, pe tablete, cu un soft 100% românesc, creaţie a staff-ului IWCB. Sistemul, implementat în 2014, înaintea celor mai multe concursuri din lume, securizează procesul, conferă un timp mai îndelungat de evaluare pentru fiecare vin, generează rapoarte extrem de importante pentru cercetarea ştiintifică, singura după care ne ghidăm în vederea îmbunătăţirii actului de jurizare de la an la an.

Jurații sunt specialiști (MW, WSET 4, degustători autorizaţi) și comuncatori proveniți din țări cu piețe interesante: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia, etc.