Slide

Stiri: Companii

Condensatoarele electrolitice: Reprezintă încă o tehnologie de bază?

08.07.2024

Warning: DOMDocument::loadHTML(): ID more-114057 already defined in Entity, line: 2 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Condensatoare electrolitice. În ciuda apariției tehnologiilor alternative de condensatoare, condensatoarele electrolitice continuă să se evidențieze ca alegerea optimă în diverse aplicații. Performanța lor îmbunătățită, durata de viață extinsă și eficiența costurilor le consolidează poziția de preferință de top în rândul inginerilor proiectanți. Cu toate acestea, disponibilitatea acestor condensatoare este din ce în ce mai restrânsă din cauza anumitor producători care emit notificări EOL (sfârșitul duratei de viață), în special pentru componentele cu tehnologie cu găuri de trecere (through-hole).

Condensatoarele electrolitice continuă să se evidențieze ca alegerea optimă în diverse aplicații

Condensatoarele electrolitice din aluminiu au un raport capacitate-volum mai mare în comparație cu condensatoarele ceramice, oferind avantajul compactității, un beneficiu esențial în diverse scenarii. Ele sunt utilizate în mod obișnuit pentru atenuarea fluctuațiilor de tensiune (rectificare AC, filtrare, amplificare). Cu toate acestea, ultimul deceniu a fost martorul apariției condensatorilor polimeri și polimeri hibrizi care prezintă avantaje distincte față de tipurile electrolitice convenționale. Aceste beneficii cuprind o durată de viață extinsă, o temperatură maximă de lucru ridicată, o stabilitate îmbunătățită, o rezistență echivalentă în serie (ESR) redusă. În ciuda acestor avantaje, mulți ingineri proiectanți proiectare preferă electroliticele simple. În primul rând, acest lucru se datorează rentabilității lor, în special în aplicațiile în care constrângerile de spațiu nu sunt o problemă.

Cu toate acestea, au apărut îngrijorări, deoarece unii producători au emis notificări de sfârșit de viață (EOL) pentru condensatori electrolitici. Panasonic Industry are o viziune diferită considerând condensatoarele electrolitice o tehnologie de bază. Compania continuă să investească în cercetare, dezvoltare și extinderea capacității de producție. Pentru dispozitivele de tip trough-hole (THT), Panasonic se angajează să furnizeze toate componentele din portofoliul său pentru viitorul apropiat.

Condensatoare THTconensatoare-tht

Seriile FR și FS de la Panasonic reprezintă un exemplu de condensatoare electrolitice de înaltă performanță. Seria EEU-FR, variind de la 6,3 la 100 VDC, oferă valori de capacitate de la 4,7 la 8200µF cu dimensiuni ale carcasei de la Ø5x11mm la Ø16x25mm. Aceste condensatoare au o durată de viață de 10.000 de ore, funcționează până la 105˚C, iar ESR este scăzut. În mod similar, seria EEU-FS, evaluată de la 6,3 la 100 VDC, oferă valori de capacitate de la 27µF la 10000µF, optimizând spațiul și reducând potențial numărul necesar de condensatoare în aceeași dimensiune a carcasei.

Panasonic Industry consideră condensatoarele electrolitice o tehnologie de bază

În timp ce condensatoarele electrolitice THT se bucură încă de cerere, modelele moderne folosesc în principal dispozitive cu montare pe suprafață (SMT) pentru factori de formă mai mici și cu ușurință de automatizare a montării. În consecință, numeroase eforturi de cercetare și dezvoltare se concentrează pe componentele SMT, domeniu în care Panasonic este lider.Condensatoare electrolitice

Datorită investițiilor substanțiale în curs de desfășurare, Panasonic Industry nu numai că și-a crescut capacitatea de producție a condensatoarelor electrolitice cu 10%, dar și-a redus și timpul de livrare. Îmbunătățirile continue de performanță, în special în ceea ce privește durata de viață, raportul capacitate-dimensiune, evaluările de temperatură și ESR, semnifică dedicarea companiei față de acest sector de produse. Panasonic asigură disponibilitatea largă a pieselor de înaltă performanță.

 

Sursă: https://www.rs-online.com/designspark/electrolytic-capacitors-still-a-core-technology

Autor: Grămescu Bogdan

Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Parteneri: RS ComponentsSICK, STASTOHitachi

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ventilatoare-sanyo-denki-rezistenta-la-apa-si-durata-mare-de-viata-in-medii-dure/