Slide

Stiri: Agricultura

Condiţia fermierului român în UE, dezbătută în cadrul Conferinței Meat&Milk

01.05.2015

Condiţia fermierului român în Uniunea Europeană este principala temă care va fi abordată în cadrul Expo Conferinţei Internaţionale Meat&Milk: , care va avea loc pe data de 3 iunie la Poiana Braşov. În cadrul dezbaterii se vor oferi răspunsuri şi la următoarele întrebări: „Cât de pregătit este fermierul român să facă faţă concurenţei pieţei?”, „Ce strategii de succes se impun a fi implementate, în condiţiile în care fermierii români se află în coada clasamentului UE?”, „Cât de mult se pot adapta fermierii români pentru a reuşi să devină jucători de marcă pe piaţa mondială?” sau „Este oare  modelul polonez o ţintă imposibil de atins?”

„Din punct de vedere al producţiei de carne şi lapte, fermierii români se află în coada clasamentelor Uniunii Europene. În continuare, necesarul de carne pentru procesare se obţine apelându-se la importuri. Pe de altă parte, atât timp cât a funcţionat sistemul cotelor de lapte, România nu a reuşit niciodată să realizeze nivelul acordat. Toate aceste realităţi, care nu pot fi neglijate, vor fi dezbătute în cadrul unui dialog deschis şi necesar”, au afirmat organizatorii evenimentului.

La dezbatere vor participa Ioana Neghirlă, specialist în Sănătatea Animală a ANSVSA, Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR şi Claudiu Frânc, preşedinte FCBR.

Gheorghe Turtoi, director general APIA, va susţine o prezentare despre accesarea noului PNDR de către fermieri. Prezentarea reprezintă o bună ocazie pentru fermieri de a afla “direct de la sursă” modalităţile prin care pot accesa fondurile europene şi programele de sprijin pe care le pot accesa, conform noului PNDR.

În plus, în cadrul workshop-ului dedicat fermierilor, firma Cargill va susţine o prezentare despre ultimele noutăţi în materie de nutriţie animal, firma GEA Farm va prezenta tehnologii de ultimă generaţie iar firma AB Energy va pleda pentru rolul fermelor sustenabile într-o agricultură performantă.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.meat-milk.ro.